Baudet: 'Je hoort de VVD nu eurosceptisch leuteren maar na de verkiezingen tekent Rutte gewoon bij het Europese kruisje'

Geen categoriefeb 26 2018, 10:00
Nederland betaalt al 25 jaar het meest aan het Grote Europese Project. Per inwoner dan.
Het verbaast helemaal niemand, maar Nederland blijkt al 25 jaar lang per hoofd van de bevolking de grootste betaler te zijn aan de Europese Unie. De reden dat wij zoveel mogen betalen is duidelijk: we worden al meer dan twee decennia geleid door lapzwansen die geen 'nee' durven zeggen in Brussel, maar die er geen enkel probleem mee hebben om de eigen bevolking voor te liegen én uit te zuigen.
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet is daar volkomen terecht niet blij mee. Maar, schrijft hij op Twitter, daarmee is de kous nog niet eens af. Hij twijfelt er namelijk geen moment aan dat Mark Rutte eindelijk akkoord zal gaan met nóg hogere betalingen door Nederland. Misschien dat de VVD'er nu even de schijn ophoudt iets van eurosceptisch te zijn, maar na de gemeenteraadsverkiezingen smelt die harde opstelling als sneeuw voor de zon, aldus Baudet:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/967999241196011520
Daar legt Baudet de vinger natuurlijk op de zere plek. Rutte doet zoals gebruikelijk een beetje eurosceptisch, maar uiteindelijk geeft ook hij Brussel steeds weer zijn zin. Sterker nog, hij is in dat opzicht érger dan zijn voorgangers. En dat wil wat zeggen.
De enige manier om daar op termijn écht iets aan te doen is ervoor zorgen dat Rutte zich niet langer premier van Nederland mag noemen. ChristenUnie, CDA, D66 en VVD kennende zullen we daar, helaas, nog een jaar of drie op moeten wachten. Want de kans dat die partijen de coalitie laten vallen is nihil. Ja, ook als dat de enige manier is om de eigen principes nog iets van te beschermen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten