NOS-weerman Gerrit Hiemstra wil 'gevoelstemperatuur' afschaffen. Want wij zijn onnozel

NOS-weerman Gerrit Hiemstra wil 'gevoelstemperatuur' afschaffen. Want wij zijn onnozel

Gerrit Hiemstra, weerman bij de NOS en overtuigd klimaatpessimist. Bron foto: screenshot video NOS

Gelukkig is de NPO er om ons te beschermen tegen onze stupiditeit.

Het vriest hard. Heel hard. Het is stervenskoud. Dat is leuk omdat je dan lekker kunt schaatsen. Maar het is ook niet leuk omdat het Heel Erg Koud Is. Hoe koud? Zo koud: volgens sommige weerdeskundigen zal de gevoelstemperatuur donderdagochtend maar liefst -18 zijn.

Let wel, het is dan dus niet echt -18, maar zo zal het voelen door de weersomstandigheden.

Iedereen begrijpt dat natuurlijk. Daarom hebben we het immers over de gevoelstemperatuur. Helaas denkt NOS-weerman Gerrit Hiemstra dat wij te dom zijn om dat te begrijpen. Hij wil die term namelijk afschaffen omdat die veel te "verwarrend" is.

Het is tekenend voor de stuitende arrogantie van de NPO-elites dat Hiemstra het volkomen normaal vindt om zoiets hardop te zeggen. Wij zijn zó onnozel volgens deze betweters dat we niet begrijpen dat er een verschil is tussen de daadwerkelijke temperatuur (hoe koud of warm het echt is) en de gevoelstemperatuur (hoe koud of warm het aanvoelt door weersomstandigheden als luchtvochtigheid, windkracht, etc.).

Wij, het klootjesvolk, zijn achterlijk. Aldus de boven-ons-gestelden in de politiek én de media. Geen wonder dat ze niet konden wachten om het raadgevend referendum af te schaffen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties