Baudet: 'Scholieren willen Voorwaardelijke Liefde lezen voor hun lijst, maar dat mag niet van linkse docenten'

Baudet: 'Scholieren willen Voorwaardelijke Liefde lezen voor hun lijst, maar dat mag niet van linkse docenten'

"Bizar."

Thierry Baudet is woedend. De Forum voor Democratie-leider heeft namelijk berichten ontvangen van middelbare scholieren die zijn boek Voorwaardelijke Liefde graag willen lezen voor hun lijst, maar die daar geen toestemming voor krijgen van hun linkse docent.

Baudet noemt dat geheel terecht "bizar." Voorwaardelijke Liefde is namelijk zonder meer één van de meest spraakmakende, interessante, én best geschreven (fictie-) boeken van de afgelopen tien jaar. En nee, linkse docenten hoeven mij niet op mijn woord te geloven. Misschien dat ze meer waardering hebben voor de meningen van auteurs wiens boeken ongetwijfeld wél op de leeslijst komen.

Ronald Giphart:

"Voorwaardelijke liefde doet wat goede boeken horen te doen: vermaken, ontregelen en tot nadenken stemmen. We gaan nog veel van deze schrijver horen."

Herman Brusselmans:

"Voorwaardelijke liefde is een boek dat uitblinken in de romankunst niet schuwt. De roman grossiert in zinnen en zienswijzen die het geheugen zullen teisteren."

En Lisette Thooft:

"Bloedspannend, woedend, gedurfd en controversieel. Voorwaardelijke liefde lezen is een fysieke ervaring. Heel bijzonder, echt heel goed."

Als mensen als Giphart, Thooft en Brusselmans -- waarvan je weet dat ze het lang niet altijd eens zijn met Baudets politieke denkbeelden én die wat hun eigen vak betreft buitengewoon kritisch zijn -- zo'n boek aanprijzen kun je er donder op tegen zeggen dat het inderdaad een geweldig goed werk is. Zelfs linkse, politiekcorrecte, FVD-hatende docenten zouden dat moeten toegeven.

Maar ja. Baudet is rechts en conservatief, en dus wordt zijn boek Voorwaardelijke Liefde zonder pardon op de zwarte lijst gezet. Had hij maar een brave linkse schrijver moeten zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties