baudet

Baudet: "Wij willen de onvoorwaardelijke overgave van de EU"

Geen categoriefeb 04 2017, 19:00
Thierry Baudet is niet van plan om, in de strijd tegen het megalomane Europese project, genoegen te nemen met een halfbakken 'oplossing.'
De lijsttrekker van Forum voor Democratie, ik heb het natuurlijk over Thierry Baudet, heeft totaal geen geduld met mensen die stellen dat de euro weliswaar één groot faalproject is, maar "dat we nu niet meer terug kunnen." Met andere woorden: ja het is een enorme puinhoop, maar we doen daar niets meer aan. Het is een nogal zelfdestructieve houding, maar blijkbaar wordt dat tegenwoordig gezien als 'doorwrocht intellectueel denken," in ieder geval in EO-kringen.
Kijk maar naar deze tweet van Andries Knevel:
https://twitter.com/andriesgknevel/status/827257118155628544
Je hoort meer mensen dit zeggen. Helaas voor deze nee-zeggers maakt dat hun redenering niet waar. Baudet sloeg dan ook meteen terug:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/827273482148777984
Vervolgens kwam er een pro-EU twitteraar voorbij die Baudet vertelde dat er nog maar één weg vooruit was en dat is de EU sterker en beter maken. Het is typisch een argument van eurofielen die net doen alsof ze in staat zijn om kritisch na te denken.
https://twitter.com/ProEuropeParty/status/827602172363829249
Net als met Knevels 'argument' is de redenering -- gelukkig maar -- alles behalve steekhoudend. Als je net als Baudet (en mijzelf) gelooft dat de Europese Unie ten dode is opgeschreven en sowieso een wanstaltig project is wil je helemaal niet eens kijken naar mogelijkheden om "de unie sterker te maken." Anders dan deze internationalist willen wij namelijk helemaal geen EU, laat staan een sterke Unie. Een sterke Unie is zo mogelijk immers nog gevaarlijker dan een zwakke Unie. Die laatste kun je vrij gemakkelijk opdoeken, de eerste is bijkans onoverwinnelijk en daardoor nóg tirannieker.
Maar ja, leg dat maar eens uit aan progressieve internationalisten. Die hebben daar natuurlijk geen enkele probleem mee. Hoewel deze lieden het regelmatig over allerlei "rechten" hebben zijn ze voorstanders van een overheid die met ijzeren vuist regeert. En daarbij hanteren ze de opvatting: hoe internationaler en gecentraliseerder, hoe beter. Zo zijn ze immers nóg beter in staat om hun wil aan iedereen op te leggen.
Helaas voor meneer of mevrouw de eurofiel had Baudet zijn antwoord wéér klaar:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/827809331668205568
Zo is het precies! Wij -- het weldenkende deel van Nederland -- willen helemaal geen "samenwerking" met de Brusselse elite. We zijn er ook niet in geïnteresseerd om "de Unie sterker te maken," of om met regels te komen waardoor dit land wat meer invloed krijgt en dat land wat minder. Wat wij willen is de opheffing van de hele Unie. Niets geen halve maatregelen of een 'vredesakkoord' met het eurofiele volk: we eisen dat ze zich onvoorwaardelijk overgeven.
Blijkbaar moet het nog doordringen tot de Brusselse elites, maar we zijn bezig met een totale oorlog -- hoewel, natuurlijk, één die we op diplomatieke en politieke wijze voeren. We zijn niet geïnteresseerd in "coëxistentie" met de eurofielen. We willen hun totale nederlaag. Pas als we dat doel bereikt hebben wordt deze strijd beëindigd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten