BBB hekelt regenteske Sigrid Kaag die weigert motie op te lezen: "Nederlandse burger vergeten, klein detail… mwoh"

BBB hekelt regenteske Sigrid Kaag die weigert motie op te lezen: "Nederlandse burger vergeten, klein detail… mwoh"

Sigrid Kaag is heel blij met het resultaat. Bron: NOS / Screenshot.

Zojuist in het Tweede Kamerdebat over de formatie had D66-leider Sigrid Kaag weinig trek in het voorlezen van haar motie die ze samen indiende met Mark Rutte. Dit tot ongenoegen van Kamerleden en critici online op sociale media. Kaag "denkt dat de wereld stopt bij de buitendeur van het Binnenhof," zoals spottend wordt gezegd door voormalig Kamervoorzitter Frans Weisglas.

Het 'nieuwe leiderschap' van Sigrid Kaag kan tot nu toe op weinig steun rekenen, en al helemaal als de D66-politica weinig trek heeft in het informeren van geïnteresseerde burgers. Kaag had samen met VVD-leider Rutte een motie ingediend, en aangezien de rest van de Tweede Kamer de motie al had ontvangen, had Kaag geef behoefte om de motie nog even voor te lezen. Alleen vergeet Kaag dat ook de Nederlandse burger meekijkt bij deze debatten, en die hebben de motie niet vooraf ingelezen.

Op sociale media kan Kaag dan ook op flink wat kritiek rekenen.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Ook VVD'er Frans Weisglas, voormalig Tweede Kamervoorzitter, was niet te spreken over de houding van Kaag. Weisglas wijst indirect op de grote afstand tussen Kaag en de Nederlandse burger:

?ref_src=twsrc%5Etfw

Op Twitter krijgt Weisglas flink wat bijval, mensen zijn niet te spreken over het dedain van de D66-politica. Het nieuwe leiderschap van de democraten belooft op deze manier weinig goeds.

?ref_src=twsrc%5Etfw

?ref_src=twsrc%5Etfw

Het is duidelijk dat het 'nieuwe leiderschap' van Sigrid Kaag al vroeg na de Tweede Kamerverkiezingen zware averij heeft opgelopen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties