snapshot

Beelden! Knetterdroge Johan Derksen: 'Ajax won, maar daar is alles mee gezegd'

Geen categoriemei 01 2019, 18:00
En wat waren er een aantal op hun teentjes getrapt nadat de 'zure' Johan Derksen droge opmerkingen maakte over de wedstrijd van gisteravond tussen Ajax en Tottenham Hotspur. De Amsterdammers wonnen netjes met 0 - 1 en lijken daarmee steeds meer kans te hebben op een glorieuze tocht door de Champions League.
Echter was Johan Derksen zeer nuchter: 'ze hebben gewonnen, maar daar is alles mee gezegd'. Zo ervoeren miljoenen kijkers het gisteren natuurlijk niet. Het waren 90 minuten lang billen knijpen. Voor Ajax staat veel op het spel. Niet alleen verdedigt de club de Amsterdamse eer, maar ligt er ook een flinke som met geld klaar als ze de Champions League winnen. En roem natuurlijk, want het is al meer dan twintig jaar geleden dat dit voor het laatst lukte.
Dat was in 1995 tegen de Italiaanse club Juventus. Met namen als Marc Overmars, Patrick Kluivert, Frank en Ronald de Boer en Edwin van der Sar. Jeugdhelden. Kippenvel. En nu staat er een nieuw Ajax dat het vooralsnog keurig doet. Op de beelden zien we een Johan Derksen die het feestje probeert te temmen.
Nou Johan, normaal vinden we je een prima gozer. Maar nu maak je het écht een beetje te gortig. Doe nu niet alsof het niets is wat Ajax gisteren liet zien. Ja, ja, je hebt technisch gezien helemaal gelijk. Ajax heeft 'slechts een wedstrijd gewonnen', maar dat is niet waarom je in de studio zit toch? Om van die wedstrijd 'slechts een spelletje' te maken?
Volgens Derksen 'hadden ze het direct kunnen pakken, slordig, veel balverlies' en 'het was eigenlijk heel bedroevend'. Goed, we mogen inderdaad niet klagen, maar Derksen heeft ook wel weer een punt. De tweede helft was inderdaad minder goed dan de eerste helft. Hopen dat men bij Ajax luistert naar Derksen en niet in een illusie gaan geloven terwijl ze de buit nog niet binnen hebben, want: 'je moet de beer pas verkopen als je hem geschoten hebt'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten