Beeldenstorm gaat burgeroorlog worden: beeld zwarte tennisheld beklad met 'White Lives Matter'

Beeldenstorm gaat burgeroorlog worden: beeld zwarte tennisheld beklad met 'White Lives Matter'

Bekladding van beeld Arthur Ashe Bron: Schermafdruk Twitter: @iheartdookey

Het was wachten op de eerste tegenreactie, maar die is er gekomen. Het beeld van de Afro Amerikaanse tennisheld Arthur Ashe is beklad met de tekst 'White Lives Matter'. Na de onrust van afgelopen weken was het nog verbazingwekkend stil vanuit de 'rechtse hoek' in de VS. Nu hebben ze toch van zich laten horen, en de vraag is: waar stopt deze waanzin?

Het lijkt erop dat het hard tegen hard gaat worden in de VS. Als men beelden van de Geconfedereerde Staten gaat bekladden kan je een tegenreactie verwachten van de Rednecks. Het beeld van de tennisheld Ashe is het slachtoffer geworden.

En helaas weten we waarom uitgerekend dit beeld is gekozen: omdat hij zwart was.
Kunnen deze zotten niet beter voor een beeld van een daadwerkelijk fout persoon gaan? Desnoods beklad je een beeld van Marx, Lenin of Guevara.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Dit soort acties zullen de spanningen alleen maar doen vergroten in Amerika.

Zowel de slogan 'White Lives Matter' als de slogan 'Black Lives Matter' slaan nergens op. Het reduceren van individuen naar het kleurtje van hun huid is infantiel. Maar helaas doet de halve wereld hieraan mee op dit moment.

De identiteitspolitiek slaat compleet door. De spanningen zullen niet bepaald afnemen de komende tijd als dit soort figuren aan de gang blijven gaan.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Lees meer over:
Beeldenstorm vandalisme

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties