Volkskrant: Sigrid Kaag gaat voor lijsttrekkerschap. 'Serieuze concurrentie wordt er niet verwacht' .... arme Rob Jetten

Volkskrant: Sigrid Kaag gaat voor lijsttrekkerschap. 'Serieuze concurrentie wordt er niet verwacht' .... arme Rob Jetten

D66'ers Sigrid Kaag en Rob Jetten. Bron: Screenshot D66.

De Volkskrant meldt dat volgens ingewijden Sigrid Kaag binnenkort bekend gaat maken dat zij een gooi gaat doet naar het lijsttrekkerschap voor het zinkende schip dat D66 heet. Er is volgens de Volkskrant geen serieuze concurrentie, wat toch wel een laatdunkende sneer is richting Rob Jetten en co.

Ingewijden vertellen dus dat een dezer dagen Kaag het grote nieuws zal brengen. Zoals men verwachtte/hoopte zal Kaag dus een mogelijke gooi doen naar het lijsttrekkerschap van de partij. Men verwacht dat Jetten zijn steun zal uitspreken voor Kaag als lijsttrekker. Betekent dit dat Jetten zichzelf dus heeft afgeschreven?

De partijtop zit niet te wachten op een tweestrijd tussen Jetten en Kaag, ze vrezen een tweede 'Asscher versus Samsom'. Dit betekent dus dat Jetten zijn ambities tijdelijk maar moet temperen. De vraag is of dit nu wel de beste oplossing is. Ja, het klopt dat een tweestrijd verkeerd kan aflopen. Maar D66 lijkt ideologisch leeg, de partij lijkt haast geen eigen geluid te creëren en probeert vooral van de successen van andere te profiteren.

Een tweestrijd kan er wellicht voor zorgen dat de partij zich duidelijk gaat profileren, want waar staat de partij onder Jetten of Kaag nu voor?

Helaas hebben partijprominenten het waanidee dat Kaag de capaciteit heeft om de eerste vrouwelijke premier van Nederland te worden. Ik gok dat deze blinde (wan)hoop ze niet veel gaat opleveren. Kaag is zeker niet de redder van de partij.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties