Donald Trump wil publicatie van kritisch boek over hem koste wat het kost tegenhouden

Geen categoriejan 05 2018, 16:00
Ik moet eerlijk zeggen, al die heisa rondom Donald Trump komt mij ook vaak de neus uit, maar zo een belangrijke president en functie in de wereld, moet kritisch bekeken worden en de waarheid moet altijd nagestreefd worden. De mainstream media in de Verenigde Staten doen veel dingen verkeerd, maar nu is er wel een pikant boekje naar buiten gekomen die hij wil tegenhouden.

Het gaat om Fire and Fury: Inside the Trump White House van Michael Wolff. Het boek verschijnt pas volgende week, maar domineert nu al de krantenkoppen.

Trump probeert de publicatie van het boek, dat een niet bepaald flatterend inkijkje in zijn presidentschap geeft, tegen te houden. In een brief dreigen Trumps advocaten de auteur en de uitgever aan te klagen voor smaad. Ondertussen liggen de eerste verhalen dus al op straat.

Waarom? Wat staat er dan allemaal in? Onder andere dat Donald Trump helemaal geen president wilde worden en dat zijn team daar ook helemaal niet op gerekend had. Daarnaast zou het contact tussen het team van Donald Trump en de Russen 'onvaderlandslievend' zijn en 'een vorm van van verraad'.
Maar wie zegt dat dan? Niemand minder dan Steve Bannon, de voormalige vertrouweling van Donald Trump die ook nog eens één van zijn topadviseurs is geweest. Niet lichtjes dus. Daarnaast heeft Bannon niet aangegeven dat het overdreven of verkeerd is opgeschreven, dus hij staat achter de bewoordingen in het boek. Al blijft hij Trump wel een groot man vinden.

De miljardair zou de verkiezingen helemaal niet hebben wíllen winnen, schrijft Wolff. Sterker nog, verliezen zou voor Trump een droomscenario zijn geweest. Het zou hemzelf, maar ook zijn dochter Ivanka en schoonzoon Jared Kushner immers enorme bekendheid opleveren. Het merk Trump en daarmee de hele familie een boost geven. En daar konden ook Steve Bannon en campagneleider Kellyanne Conway van profiteren.

Veel voormalig werknemers hebben hun boekje opengedaan bij deze schrijver en dit is het resultaat. Sowieso dus het lezen waard en dat Donald Trump de uitgifte van het boek wil tegenhouden, gooit alleen maar meer olie op het vuur. Een machtig persoon die de publicatie van een boek wil tegenhouden kan sowieso niet rekenen op veel begrip.
Gaat het hem ook echt schade toebrengen? Er is al een onderzoek naar de contacten tussen het team van Donald Trump en de Russen, dus het zou heftige consequenties kunnen hebben en de geloofwaardigheid van Trump gaat op deze manier ook naar de knoppen.
Aan de andere kant, Trump lijkt tegen zo veel soorten kritiek te kunnen en dit soort verhalen hebben vaak niet veel effect op de positie van deze man. De vraag is dus ook nog maar of dit echt consequenties gaat hebben, maar bij mij heeft het alleen maar meer de bevestiging gegeven dat Trump in veel opzichten niet bekwaam genoeg is voor deze baan, laat staan de motivatie van hem om deze functie te vervillen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten