Bekir E. schiet 16-jarige ex-vriendin Humeyra dood in fietsenstalling Rotterdam Designcollege

Bekir E. schiet 16-jarige ex-vriendin Humeyra dood in fietsenstalling Rotterdam Designcollege

Misselijkmakend.

Het is een grof schandaal. In de fietsenstalling van het Rotterdam Designcollege werd eerder vandaag de 16-jarige Hümeyra doodgeschoten. De dader blijkt nu, aldus De Telegraaf, de 31-jarige Bekir E. te zijn. Zowel slachtoffer als dader is van 'Turkse afkomst'. Hoewel de politie de identiteit van de verdachte niet wil bevestigen, zeggen scholieren dat het om Bekir E. gaat.

Het gebeurde allemaal rond 13:00 uur. Bekir opende het vuur op Hümeyra. De alarmdiensten werden ingeschakeld en het ambulancepersoneel deed zijn best om haar te reanimeren, maar dat was helaas tevergeefs. Het arme meisje kwam niet meer bij en zal haar vader, moeder en andere familieleden dus nooit meer kunnen verblijden met haar aanwezigheid.

De lafbek die verantwoordelijk is voor deze moord vuurde volgens getuigen -- "een klein groepje scholieren" zag het allemaal gebeuren -- eerst twee schoten... en daarna nog eens zes. Hij wilde er dus absoluut zeker van zijn dat Hümeyra dood was. Leerling Eren legt uit:

"Ik was buiten en hoorde twee schoten. Het bleef vijf seconden stil. Toen hoorde ik weer zes schoten."

Een mede-scholiere die haar kende noemt haar een "mooi, lief meisje dat altijd naar iedereen lachte." Triest, natuurlijk. Dat mooie, positieve leven is niet meer... en dat waarschijnlijk allemaal door de blinde woede van een misselijke ex. En dan ook nog eens een ex die, trouwens, twee keer zo oud is als zij.

In totaal vuurde de dader dus maar liefst acht schoten af op het arme meisje. Het moge duidelijk zijn dat hij gedreven werd door naakte woede. Aangezien hij door de andere leerlingen Hümeyra's "ex" genoemd word krijg je de indruk dat zij de relatie mogelijk beëindigd had en dat hij dat niet kon verkroppen. Dit natuurlijk allemaal onder het motto 'vrouwen hebben te luisteren naar de man.'

In Turkije zelf is nu een fanatieke en zeer noodzakelijke campagne tegen geweld tegen vrouwen gaande. In tv-spotjes wordt duidelijk gemaakt aan mannen dat als ze hun vrouw of vriendin slaan (of erger) voor lange tijd achter tralies gezet worden. Misschien dat het in Nederland tijd wordt voor een vergelijkbare campagne -- met een focus op bevolkingsgroepen waar dit soort lafhartig geweld relatief vaker voorkomt.

Ondertussen is er in de plaatselijke Mevlana Moskee al voor haar gebeden. De plaatselijke imam laat ook weten dat hij de familie Öz vanavond zal bezoeken. Dat is natuurlijk mooi en sympathiek.

Maar verdachte Bekir? Als hij veroordeeld wordt voor deze moord moet deze lafbek voor de rest van zijn leven worden vastgezet. Deze malloot mag dan nooit meer vrijkomen. En dan komt hij er ook nog genadig vanaf, want als er geen beperkingen waren zou ik voor veel ergere dingen pleiten. Lafaard!

Lees meer over:
Misdaad Vrouwen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties