Haha! "Spanning in kabinet!" vanwege vliegveld Lelystad

Haha! "Spanning in kabinet!" vanwege vliegveld Lelystad

D66-leider Rob Jetten is "zeer teleurgesteld."

Ach, ach, zo, zo, dit is wel heel schokkend zeg. Volgens EenVandaag-journo Remko Teulings is er spanning in het kabinet. De reden? Iets met vliegveld Lelystad:

Kortgezegd komt het erop neer dat de Europese Commissie besloten heeft dat de Nederlandse regering de "zelfstandige" en dus natuurlijke groei van het nieuwe vliegveld niet mag dwarsbomen. Op zich ben ik het daar helemaal mee eens. Het probleem is alleen dat dit de Europese Commissie geen zak aangaat. Dit bepalen wij zelf in Nederland. Dronkelap Juncker en co hebben daar helemaal niets -- noppes! -- over te zeggen. Megalomane bemoeials dat het zijn.

Natuurlijk is dat dan weer niet het probleem van D66. Rob Jetten gelooft immers helemaal niet in de nationale soevereiniteit. Hij en die hele club van hem willen juist een federale Europese superstaat creëren.

Daarom is het een beetje merkwaardig dat hij nu afgeeft op de Commissie. Wat wil je er tegen doen, Robbie? Ze vriendelijke verzoeken om hun mening te heroverwegen? Bidden? Want, laten we wel wezen, eurofilie is tegenwoordig bijna een religie. Het zou dus niet eens zo gek zijn als Rob elke avond voor hij naar bed gaat op zijn knietjes gaat zitten om te bidden naar De Grote Juncker.

Afijn. Rob is dus boos. En wij? Wij lachen erom. Heerlijk dit!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties