Bel de deugpolitie! Minister Blok 'kent geen vreedzame multiculturele samenlevingen'

Geen categoriejul 18 2018, 15:00
Stof de termen xenofoob, racist, boze witte man, onderdrukker en extreemrechts maar weer af, links, jullie gaan ze wéér nodig hebben! Minister Blok beweert geen vreedzame multiculturele samenlevingen te kennen! Via NU.nl.
Normaal gesproken heb ik het niet zo op Stef Blok, beetje een slappe patat als je het mij vraagt, maar vandaag is hij iets in mijn aanzien gestegen. En wel om het volgende:
In een besloten bijeenkomst liet minister Blok het achterste van zijn tong zien en deed hij uitspraken over dat het genetisch zou zijn bepaald dat bepaalde mensen een voorkeur voor anderen hebben en zich niet aan zomaar iedereen binden, en voegde hieraan toe: "Noem mij een voorbeeld van een multi-etnische of multiculturele samenleving, waar de oorspronkelijke bevolking nog woont (....) en waar een vreedzaam samenlevingsverband is. Ik ken hem niet." Een van de aanwezigen noemde Suriname als voorbeeld. Blok noemde het een 'failed state' waar politieke partijen langs etnische lijnen lopen.
Blok stelt dat iedere samenleving grenzen heeft wanneer het gaat om het opnemen van migranten en erkent dat er bepaalde 'bijeffecten' zijn wanneer dit gebeurd. Hij meent dat 'ergens diep in onze genen' er een voorkeur is voor mensen die op onszelf lijken.
Op zich zijn dit helemaal geen rare uitspraken en goed wetenschappelijk te onderbouwen maar iedereen snapt ook dat dergelijke uitspraken je de wind van voren laten krijgen door deug-links en de Eva Jinek's van deze wereld.
SP'er Sadet Karabulut en PvdA'er Lilianne Ploumen zijn direct op de kast gejaagd en vinden het allemaal niet kunnen. Lilianne woont namelijk al twintig jaar in een multiculturele buurt en ze leeft nog steeds. Ze zegt: 'Als er problemen zijn moet je die bespreekbaar maken.' Ploumen heeft zeker nog nooit een gesprek proberen aan te knopen met een doorgesnoven allochtoon die je per ongeluk te lang aan hebt gekeken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten