OM gooit aangiften 200 doodsbedreigingen in de prullenbak! Wilders: "Ongehoord en bloedlink!"

OM gooit aangiften 200 doodsbedreigingen in de prullenbak! Wilders: "Ongehoord en bloedlink!"

Dat Geert Wilders de boel heeft lopen ophitsen met zijn idee voor een cartoonwedstrijd, moge duidelijk zijn. Dat hier flink wat reacties van zouden komen, waarvan sommige doodsverwensingen en -bedreigingen, viel ook te verwachten. Maar dat het OM niets doet met de ruim 200 doodsbedreigingen is volkomen absurd!

Het nieuws over de cartoonwedstrijd leverde diverse keren volle straten op in Islamabad, Pakistan. 'Dood aan Holland!' werd er gescandeerd en Twitter overvloeide natuurlijk met haatreacties. Wilders deed keer op keer netjes aangifte.

Volgens het OM zijn de zaken nu 'opgelegd', wat betekent dat er praktisch géén actie wordt ondernomen om ook maar enigszins te achterhalen wie de bedreigingen heeft geuit en hoe aannemelijk het is dat zo'n mafklapper deze kant uit komt. Het OM geeft hiermee dus eigenlijk het signaal: 'Ah joh, stel je niet zo aan, die Pakistanen zijn niet zo gek.'

Het vervelende is alleen dat ze dat wel dégelijk zijn! Dat het OM niet de moeite neemt om dit uit te zoeken, komt vanwege de problemen waar ze tegenaan zeggen te lopen bij rechtshulp buiten de EU. Pakistan zou niet mee kunnen of willen werken, laat staan dat de Pakistaanse overheid ergens aan gebonden is wat Nederland betreft. Op zich een prima argument voor het OM, maar zeg dát dan. De reden die ze nu hebben gegeven is wezenlijk anders en gewoon onwaar.

Het OM probeert zich nu gewoon in te dekken door de richtlijnen te volgen en zeggen dat ze geen concrete aanleidingen hebben om actief met de zaken bezig te blijven. Goh, nee inderdaad, het is vrij lastig om concrete aanwijzingen te krijgen als Pakistan nauwelijks meewerkt, dat wil echter níet zeggen dat er geen concrete dreiging is.

Mocht er dus weer zo'n Pakistaanse fanaticus voet zetten op Nederlandse bodem, dan heeft het OM dus zéér waarschijnlijk totaal geen idee of het zo'n Wilders-bedreiger is of niet. Het OM kan in zo'n geval ook niet nog snel even een achtergrondonderzoek doen 'omdat het een Pakistaan is', dus is het maar hopen dat een AIVD of NCTV hun werk wél doen. Die doen daar echter geen boekjes over open. Lekker bezig OM! Kunnen jullie je weer lekker met Blokkeerfriezen bezighouden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer