OM gooit aangiften 200 doodsbedreigingen in de prullenbak! Wilders: "Ongehoord en bloedlink!"

Geen categorieapr 12 2019, 15:00
Dat Geert Wilders de boel heeft lopen ophitsen met zijn idee voor een cartoonwedstrijd, moge duidelijk zijn. Dat hier flink wat reacties van zouden komen, waarvan sommige doodsverwensingen en -bedreigingen, viel ook te verwachten. Maar dat het OM niets doet met de ruim 200 doodsbedreigingen is volkomen absurd!
Het nieuws over de cartoonwedstrijd leverde diverse keren volle straten op in Islamabad, Pakistan. 'Dood aan Holland!' werd er gescandeerd en Twitter overvloeide natuurlijk met haatreacties. Wilders deed keer op keer netjes aangifte.
Volgens het OM zijn de zaken nu 'opgelegd', wat betekent dat er praktisch géén actie wordt ondernomen om ook maar enigszins te achterhalen wie de bedreigingen heeft geuit en hoe aannemelijk het is dat zo'n mafklapper deze kant uit komt. Het OM geeft hiermee dus eigenlijk het signaal: 'Ah joh, stel je niet zo aan, die Pakistanen zijn niet zo gek.'
Het vervelende is alleen dat ze dat wel dégelijk zijn! Dat het OM niet de moeite neemt om dit uit te zoeken, komt vanwege de problemen waar ze tegenaan zeggen te lopen bij rechtshulp buiten de EU. Pakistan zou niet mee kunnen of willen werken, laat staan dat de Pakistaanse overheid ergens aan gebonden is wat Nederland betreft. Op zich een prima argument voor het OM, maar zeg dát dan. De reden die ze nu hebben gegeven is wezenlijk anders en gewoon onwaar.
Het OM probeert zich nu gewoon in te dekken door de richtlijnen te volgen en zeggen dat ze geen concrete aanleidingen hebben om actief met de zaken bezig te blijven. Goh, nee inderdaad, het is vrij lastig om concrete aanwijzingen te krijgen als Pakistan nauwelijks meewerkt, dat wil echter níet zeggen dat er geen concrete dreiging is.
Mocht er dus weer zo'n Pakistaanse fanaticus voet zetten op Nederlandse bodem, dan heeft het OM dus zéér waarschijnlijk totaal geen idee of het zo'n Wilders-bedreiger is of niet. Het OM kan in zo'n geval ook niet nog snel even een achtergrondonderzoek doen 'omdat het een Pakistaan is', dus is het maar hopen dat een AIVD of NCTV hun werk wél doen. Die doen daar echter geen boekjes over open. Lekker bezig OM! Kunnen jullie je weer lekker met Blokkeerfriezen bezighouden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten