Windmolen über alles! FVD ook in Friesland uitgesloten van coalitiedeelname

Windmolen über alles! FVD ook in Friesland uitgesloten van coalitiedeelname

Forum voor Democratie bewijst als tweede partij in Friesland haar eigen gelijk en hoeft nog geen vinger uit te steken. Een aanzienlijk deel van de kiezers in de provincie Friesland heeft het nakijken en is nu getuige van hoe CDA, VVD en de Fryske Nasjonale Partij de kiezer liever negeren voor wat windmolens en zonneweiden. Belachelijk.

Het lijstje FVD-uitsluitende provinciën wordt langer en langer. Vanwege 'anti-klimaatbeleid' werd FVD in Noord-Holland uitgesloten. Groningen koos eveneens liever voor een zes-partijencoalitie vol tegenstrijdigheden dan met FVD samen te werken. En eerder vandaag werd al bekend dat Utrecht liever vasthoudt aan het heersende linkse kliekje omdat FVD te rechts zou zijn. In Friesland worden ze nu dus door partijen uitgesloten die enigszins rechts zouden moeten zijn maar liever kiezen voor windmolens!

CDA, VVD, PvdA en FNP hebben samen 22 van de 43 zetels in Friesland en informateur/CDA-Kamerlid Harry van der Molen raadt dan ook aan om met deze constructie verder te gaan formeren. Hiermee etaleert Van der Molen een ontzettende kortzichtigheid qua politiek inzicht.

Heel het punt van FVD over 'het partijkartel' wordt nu zo langzamerhand in z'n totaliteit in beeld gebracht. Iedere provincie waar FVD is uitgesloten van deelname, resoneert bij de kiezers met de boodschap: 'Verrek, Baudet had gelijk!'

En dat is niet de enige fout die hier door dergelijke informateurs en partijen wordt gemaakt, deze fout is namelijk tweeledig. Als je het vanuit tegenstanders van de FVD bekijkt, is júist nu het moment om FVD te laten deelnemen in de coalities. Amateurisme en onkunde zouden nu namelijk het grootst kunnen zijn. Over een paar jaar hebben al die Statenleden ervaring opgedaan en mogelijk zelfs al overgedragen. Als dan de afrekening komt voor deze kortzichtigheid, verliezen die partijen niet alleen aan invloed maar is de kans ook nog eens véél groter dat ze die invloed véél langer kwijt zijn!

Gefeliciteerd, 'you've won the battle but lost the war.'

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer