Belachelijk weer! Defensie laat militairen zélf opdraaien voor kosten winteruitrusting: duizend euro per persoon

Geen categoriesep 25 2018, 10:00
Defensie heeft onlangs zo'n duizend militairen zélf een greep in de buidel laten doen om winteruniformen aan te schaffen voor een oefening in de kou. De kosten per persoon zijn opgelopen tot wel €1000.
Daar stonden ze hoor, de gevestigde politieke partijen. Toen Thierry Baudet pakweg een jaar geleden in een halfgaar legerpak in de Tweede Kamer verscheen om aan te tonen dat de uitrusting van soldaten niet deugt. Allemaal maakten ze Baudet belachelijk, die simpelweg beweerde dat Defensie niet alleen alle tanks en koekjes bij de koffie had wegbezuinigd, maar zelfs ook de uitrusting waarmee onze jongens en meisjes worden uitgestuurd naar oorlogssituaties in Mali, Afghanistan en elders. Schertsvertoning! Aldus het unanieme oordeel.
Baudet aanpakken is natuurlijk makkelijk, maar is een jaar later iets veranderd aan de uniformen in ons leger? Nou, het lijkt er niet op. Tijdens een oefening in winterse toestanden in Noorwegen bleek dat Defensie alwéér z'n zaakjes rondom uniformen en uitrusting niet op orde had. Zo'n duizend soldaten hebben zélf hun kleding moeten kopen, van hun eigen geld. Te bizar voor woorden dit:

"Ruim duizend militairen moeten zelf de winterkleding kopen die ze nodig hebben voor een oefening in Noorwegen.

Het kledingbedrijf van Defensie is het in ruim een jaar niet gelukt de spullen op voorraad te krijgen. Per persoon gaat het om zo’n duizend euro aan kledingstukken. Militairen moeten de bonnetjes bewaren om ze later te kunnen declareren."

De Landmacht geeft nu toe dat het "niet de schoonheidsprijs verdient." Goh, zou je denken? En om een indringerende vraag te stellen: hoeveel Thierry Baudets in legeruniformen achter het spreekgestoelte van de plenaire zaal in de Tweede Kamer zijn er nog nodig voordat Landmacht dit probleem eens gaat oplossen? Nou?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten