Belastingdienst controleert 90 procent verdachte aangiften niet!

Belastingdienst controleert 90 procent verdachte aangiften niet!

De Belastingdienst heeft aangegeven dat winstbelastingen uit 2016 die er verdacht uitzien, in 90 procent van de gevallen niet wordt gecontroleerd! Dat meldt De Telegraaf.

Het zou gaan om nog zo'n 25.000 gevallen waar men van zegt 'iets verdachts' aan op te merken. Daar noemen ze voorbeelden bij als ondernemers die geld lenen uit hun eigen vennootschap of aangiften van stichtingen.

Vanwege een gebrek aan capaciteit gaat de Belastingdienst dus in 90 procent van de gevallen de aangifte 'zoals die is' goedkeuren, in de hoop dat de mogelijk incorrecte aangifte niet voor 'teveel schade' zorgt.

Het is toch totaal absurd dat zo'n overheidsdienst zo'n gigantisch capaciteitsprobleem heeft?! Sterker nog, hier hoorde je vrij weinig over dit soort 'noodoplossingen' en nu is het bericht niet: 'mogelijk 10 à 20 procent niet gecontroleerd', wat nog te begrijpen zou zijn, maar gewoon een complete archiefkast die het stempeltje 'zal wel!' krijgt!

Aan de andere kant is het ook totaal niet verrassend want zo'n beetje al het nieuws vanuit of over de Belastingdienst is negatief en legt weer een probleem bloot dat zelden van de medewerkers zelf afkomstig is. In veruit de meeste gevallen is er slecht management geweest, met name digitalisering/systeem-integratie en natuurlijk allerlei gare regeltjes waar weer een nieuwe app voor moest komen, die natuurlijk niet zomaar bij de correcte informatie kan waardoor heel de app eigenlijk een onzinnige investering was en handmatige invoer soms nog sneller lijkt te gaan. Één grote Gordiaanse knoop.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer