België geeft reisadvies: 'Noord- en Zuid-Holland en Zeeland alleen bezoeken bij noodgevallen!

België geeft reisadvies: 'Noord- en Zuid-Holland en Zeeland alleen bezoeken bij noodgevallen!

Bron: Federico Schinetti / Shutterstock

Het Belgische kabinet geeft een waarschuwing aan Nederland. Zogenaamde 'coronabrandhaarden' als Noord- en Zuid-Holland en Zeeland zijn door de Belgische regering geclassificeerd onder 'code oranje'.

Oranje is normaliter een kleur die ons land Koninklijk siert, maar niet wanneer we dit moeten incasseren als: "Blijf liever weg van dat land..."

In ons buurland België vertrouwen ze het meer, en daarom heeft het land drie Nederlandse provincies (Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland) geclassificeerd van 'code groen' naar 'code oranje'.

Code oranje houdt in dat de Belgen -volgens hun overheid- 'extra waakzaam' moeten zijn wanneer ze naar 'corona-bolwerk Nederland' reizen. Belgen die in een van de drie genoemde provincies zijn geweest worden geadviseerd om zich direct te laten bij terugkomst. Uit voorzorg moeten ze ook twee weken in quarantaine.

Het nieuwe beleid van de Belgische overheid is terug te vinden op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Nederland komt er onder de Belgen nog afgeroomd vanaf. Onder meer delen van Spanje, Frankrijk en Zwitserland zijn inmiddels zelfs verzegeld tot 'no go area' door de Belgische autoriteiten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties