shutterstock 18190628721

Bemoeizieke overheid legt uit hoe u voetbal kunt kijken met 1 vriend: 'Juich zonder schreeuwen, doe een dansje'

Geen categoriejan 22 2021, 9:00
Op Rijksoverheid.nl leggen de boven-ons-gestelden uit hoe wij voetbal mogen kijken met een vriend. De 'tips' zijn ongelooflijk. Het belangrijkste voorbeeld? "Valt er een doelpunt, dan kunt u bijvoorbeeld, zonder te schreeuwen, opstaan uit uw stoel, dansen en springen op uw plek."
Dit is dus niet bedoeld als ironische grap. Gestoorde overheidsbureaucraten menen bloedserieus dat zij moeten micromanagen hoe wij naar voetbal kijken:
"Als niemand klachten heeft, mag u 1 vriend uitnodigen om voetbal te komen kijken," aldus de megalomanen die denken dat ze ons zelfs kunnen voorschrijven hoe we onze favoriete sport met elkaar beleven. Maar er zijn natuurlijk wel regels waar we ons aan moeten houden ‒ want wij moeten natuurlijk wel als robots behandeld worden. Alles moet ons uitgelegd worden. Doe wat je gezegd wordt!
De tips zijn:
Ik ga niet eens commentaar leveren op dat laatste punt. Ongelooflijk. We mogen een ratel gebruiken om geluid te maken, maar moeten op onze eigen plek blijven terwijl we geluidloos op en neer springen van vreugde.
Óf de Rijksoverheid is nu op een ongelooflijke power trip en gaat vol dictator, of al die ambtenaren en politici hebben de afgelopen maanden een serieuze geestesziekte ontwikkeld. Een andere verklaring is er niet voor dit soort achterlijke "regels en tips."
Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal. En steun De Dagelijkse Standaard via een kleine wekelijkse bijdrage op BackMe. Alleen met jullie hulp blijven we in de lucht!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten