Bemoeizieke overheid legt uit hoe u voetbal kunt kijken met 1 vriend: 'Juich zonder schreeuwen, doe een dansje'

Bemoeizieke overheid legt uit hoe u voetbal kunt kijken met 1 vriend: 'Juich zonder schreeuwen, doe een dansje'

Thuis voetbal kijken in coronatijd. Bron: Shutterstock.

Op Rijksoverheid.nl leggen de boven-ons-gestelden uit hoe wij voetbal mogen kijken met een vriend. De 'tips' zijn ongelooflijk. Het belangrijkste voorbeeld? "Valt er een doelpunt, dan kunt u bijvoorbeeld, zonder te schreeuwen, opstaan uit uw stoel, dansen en springen op uw plek."

Dit is dus niet bedoeld als ironische grap. Gestoorde overheidsbureaucraten menen bloedserieus dat zij moeten micromanagen hoe wij naar voetbal kijken:

"Als niemand klachten heeft, mag u 1 vriend uitnodigen om voetbal te komen kijken," aldus de megalomanen die denken dat ze ons zelfs kunnen voorschrijven hoe we onze favoriete sport met elkaar beleven. Maar er zijn natuurlijk wel regels waar we ons aan moeten houden ‒ want wij moeten natuurlijk wel als robots behandeld worden. Alles moet ons uitgelegd worden. Doe wat je gezegd wordt!

De tips zijn:

Ik ga niet eens commentaar leveren op dat laatste punt. Ongelooflijk. We mogen een ratel gebruiken om geluid te maken, maar moeten op onze eigen plek blijven terwijl we geluidloos op en neer springen van vreugde.

Óf de Rijksoverheid is nu op een ongelooflijke power trip en gaat vol dictator, of al die ambtenaren en politici hebben de afgelopen maanden een serieuze geestesziekte ontwikkeld. Een andere verklaring is er niet voor dit soort achterlijke "regels en tips."

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal. En steun De Dagelijkse Standaard via een kleine wekelijkse bijdrage op BackMe. Alleen met jullie hulp blijven we in de lucht!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties