Bennie Jolink haalt keihard uit naar Serious Request: "een stel publiciteitsgeile aanstellers"

Bennie Jolink haalt keihard uit naar Serious Request: "een stel publiciteitsgeile aanstellers"

"Geef liever geld aan KWF."

Normaal-zanger Bennie Jolink heeft na zijn concert in het Gelredome zaterdag keihard uitgehaald naar de dj's van 3FM en hun Serious Request-actie. De actie had Jolink benaderd met de vraag of ze mochten collecteren bij het concert. Het antwoord van de Tukker? Een resoluut 'nee'.

Aan het aanwezige publiek legde Jolink uit waarom. Volgens hem zijn de 3FM-dj's "publiciteitsgeile aanstellers".

"Een stel publiciteitsgeile aanstellers met een megasalaris die een beetje voor de show in dat Glazen Huis gaan zitten. Het is een publiciteitsstunt waar weer tonnen en tonnen aan de strijkstok blijven hangen. Als iemand geld wil geven, doe dat dan aan het KWF. Voor onderzoek tegen kanker."

Het publiek reageerde razend enthousiast op Jolinks keiharde kritiek. Is Nederland soms klaar met Serious Request? De actie wordt dit jaar voor de elfde keer gehouden. Zoals elk jaar sluiten de dj's van 3FM zich op in een glazen huis, waar ze tegen betaling verzoeknummers draaien. De opbrengst is bestemd voor kinderen in oorlogsgebieden, zoals Syrië en Congo. Zal de opbrengst dit jaar weer alle records verbreken, of zal de kritiek van de Achterhoekse zanger voor een daling zorgen?

Na zijn korte speech gaat Jolink verder met het nummer "En dan kan ik niets". Ook dat kan op instemming rekenen van het aanwezige publiek.

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/12/Bennie-Jolink-over-Serious-Request-360p.mp4"][/video]

Lees meer over:
serious request liefdadigheid

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties