Beroepsslachtoffer Anousha Nzume: "Wit Nederland is racistisch en doodsbang voor ons. En terecht!"

Beroepsslachtoffer Anousha Nzume: "Wit Nederland is racistisch en doodsbang voor ons. En terecht!"

Oké, nu wordt het pas écht eng.

Nederland is in de loop der jaren verworden tot een land van professionele invullers van de slachtofferrol. Migranten, moslims, zwarten: iedereen die niet tot de meerheid behoort - voor zover we die nog hebben in dit multicultiland - wil graag een aandeel erin. Voor mensen als Sylvana Simons en, in toenemende mate, Anousha Nzume blijft dit echter voor altijd het land van de grote, boze, witte en vooral héél racistische man die er alles aan doet om minderheden te onderdrukken. Nou, dan weet je al hoe laat het is.

Anousha Nzume bracht onlangs haar boek 'Hallo witte mensen uit', waarin ze uitgebreid ingaat om het zogenaamde 'witte privilege' dat blanken zouden hebben. Dat dat één grote fabel is - sterker nog, dat vaak het tegendeel waar is - bewijst alleen de titel al: als ik een boek had geschreven genaamd 'Hallo zwarte/gele/getinte mensen' dan was ik al voor de rechter gesleept voor racisme. Logisch natuurlijk: alleen roomblanke Nederlanders kunnen racistisch zijn.

Dat schrijfsel probeert ze uiteraard aan de man - of nog veel liever: vrouw - te brengen, en deze keer probeert ze dat te doen middels een opiniestukje bij de VARA, één van de vele fijne linkse omroepen die ons land rijk is. Wat zij daar schrijft is zachtgezegd niet voor de poes en zou nog meer dan die boektitel definitief zwaar strafbaar zijn als "wit" in "zwart" veranderd zou worden:

Wat Sylvana [Simons, red.] over zich heen krijgt is alleen maar te omschrijven als seksistisch racisme. Haar strijd voor meer representatie in de landelijke politiek is met zoveel geweld, gehoon en letterlijk gevaar gepaard gegaan dat er maar een conclusie mogelijk is. Wit Nederland is racistisch en doodsbang voor ons. En terecht.

Wauw: als je beroepsjankster Anousha serieus zou kunnen nemen, zou dit gewoon als een keiharde bedreiging kunnen worden aangemerkt. Eigenlijk heeft ze hier echter best gelijk, als je dat "wit" en "racistisch" weghaalt: Nederland zou ook doodsbang moeten zijn voor wat Simons en Nzume - zeer succesvol - proberen te doen met dit land. Door zaken als anti-discriminatiewetten te misbruiken proberen beide dames immers alles op het witte privilege af te schuiven, zodat steeds meer tradities en gewoontes - ik noem Zwarte Piet - zo snel mogelijk het label "racistisch" opgespeld kunnen krijgen. Dat is een zéér zorgwekkende ontwikkeling waar wij inderdaad bang voor moeten zijn. Toch slaat Nzume de plank verderop wel volkomen mis. Zij, Sylvana en alle andere racismeschreeuwers zouden zelf ook bang moeten zijn voor deze ontwikkelingen. De zaken die zijn allemaal zó vreselijk vinden - Nederlandse normen, waarden en gewoontes - zijn immers precies de zaken die garanderen dat zijn mogen en kunnen zeggen wat ze willen. Door dat alles te slopen schieten zij zichzelf dus gewoon in de eigen voet, maar tot nu toe hebben ze dat nog niet doorgehad.

Laten we hopen dat dat besef toch nog op tijd zal komen: zo gek zijn al die dingen die 'de witten' hier hebben opgebouwd namelijk nog niet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer