Bert Brussen: "Ik ben depressief"

Geen categoriemrt 15 2014, 17:00
Stoornissen.

Ik kies er zelf voor naar buiten te treden met vrijwel alles en, los van de depressie, ik heb ongetwijfeld een zelfde soort van syndroom van Asperger of andere vorm van communicatiestoornis. Ook ik ben een gekkie.

Ik kan me althans niet herinneren ooit voor mijn lol te hebben deelgenomen aan een verjaardag, dagje uit, bordspel, studentenintroductie of enige andere vorm van ‘gezellig’ samenzijn. In elk geval niet nuchter... 

Vrienden en kennissen, reken niet op mij. Ik ben depressief. 

Dit komt natuurlijk niet als een verrassing voor mensen die Brussen al enige tijd volgen. Hij is behoorlijk open over zijn depressies... en je hoeft geen raketgeleerde te zijn (of een psycholoog) dat hij soms wat moeite lijkt te hebben met mensen.
Toch is het dapper dat hij dat allemaal opschrijft en zo een discussie op gang probeert te brengen over deze en andere psychische aandoeningen. Er wordt altijd maar net gedaan alsof alles dat 'tussen de oren zit' valt op te lossen. Helaas is dat maar al te vaak niet het geval. Dan is het slechts een kwestie van de schade beperken en je leven zo goed mogelijk leiden, met vele ups en downs, en altijd in samenzijn van een depressie (of wat dan ook), die je nooit helemaal van je af kunt schudden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten