Bevestigd: José Mourinho is knettergek, wilde Wengers 'gezicht breken'

Bevestigd: José Mourinho is knettergek, wilde Wengers 'gezicht breken'

De nieuwe trainer van Manchester United, José Mourinho, ligt al jaren onder vuur. Waar ik dat eerst onterecht vond ben ik nu helemaal op die mening teruggekomen. Deze man is knettergek.

Rob Beasley heeft een buitengewoon interessant boek geschreven, waarin hij het één en ander uit de doeken doet over de Portugees die onze eigen Louis van Gaal opvolgde bij United. In het boek heeft hij verhalen en citaten verwerkt die Mourinho met hem deelde toen hij nog een actieve sportjournalist was. Toen zijn carriere als journalist ten einde kwam keek hij om zich heen en zag hij dat hij een fantastische weelde had om toch nog iets mee te doen.

En dus deed hij dat.

Het resultaat liegt er niet om: Mourinho is helemaal doorgedraaid. Zoals De Telegraaf bericht:

Zo weet het publiek in Engeland dankzij de privé-converstaties en vele bewaarde sms-berichten dat Mourinho: Arsene Wenger het liefst een keer flink op zijn ‘smoel’ zou willen slaan. "Op een dag kom ik hem tegen buiten een stadion en dan breek ik zijn gezicht.’’

Dan ben je dus gewoon niet lekker.

Erg, maar het ergste komt nog: Mourinho geeft namelijk aan totaal geen spijt te hebben van zijn uitspraken en berichtjes. In plaats van sorry te zeggen laat hij weten:

"Dit geeft aan hoe close zijn band met mij was. Hij verdient er zijn geld mee. Dat vind ik prima. Ik denk niet dat het boek in de lijst met Shakespeare komt. Verder wil ik eigenlijk geen commentaar geven. Dat is het laatste wat ik erover zeg. Ik herhaal nogmaals: hij verdient er zijn geld mee. Dat vind ik prima."

Kortom, even een belediging aan het adres van de auteur, maar voor de rest wil the special one, zoals hij zichzelf noemt, er niets over kwijt. Want ach, het is natuurlijk volkomen normaal dat hij een andere trainer in elkaar wil meppen. Hoort er gewoon bij!

Het is te billijken dat United niet langer door wilde met Van Gaal, maar het is tegelijk een enorme schande dat de club vervolgens Mourinho gecontracteerd heeft. Deze man heeft behoefte aan opname in een psychiatrische inrichting, niet aan een topbaan met een topinkomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties