India arresteert blogger vanwege 'beledigen islam'

Geen categoriesep 24 2016, 19:00
Vrijheid van meningsuiting, wat is dat?
Blijkbaar zijn islamitische landen niet de enige landen waar het tegenwoordig illegaal is om 'de islam te beledigen.' Lees: te bekritiseren. Lees dit nieuws uit India maar eens, een land met weliswaar een grote groep moslims, maar dat in essentie eerst en vooral toch echt Hindoe is.

A blogger from West Bengal, Tarak Biswas was arrested by police for allegedly committing blasphemy against Islam. Tarak Biswas was arrested for writing critical post on Islam on social media. The arrest of the freethinker blogger came after a local Trinamool Congress leader Sanaullah Khan registered a first information report with the Howrah Police against for mocking at Islam. Tarak Biswas was charged under sections 295 A (insulting religion), 298 (hurt religious feelings) of the Indian Penal Code as well section 66, 67 and 67A of the Information Technology Act (posting and sending offensive messages).

Met andere woorden, een blogger uit West Bengal, Tarak Biswas, is gearresteerd omdat hij zich zogenaamd op blasfemische wijze heeft uitgelaten over de islam. Hij werd gearresteerd nadat hij een kritische post over die religie schreef op sociale media. Ongelooflijk genoeg werd hij opgepakt omdat een politicus, Sanaullah Khan (ongetwijfeld zelf een moslim) een aanklacht tegen hem had ingediend voor het 'bespotten van de islam.' Vervolgens werd hij vervolgd voor beledigen van religie, het pijnigen (?) van religieuze gevoelense, het posten en versturen van beledigende boodschappen.
Belachelijk natuurlijk. Deze man heeft het internationaal erkende recht om zijn mening te delen. Als er moslims zijn die daar moeite mee hebben moeten ze eerst maar eens goed naar zichzelf kijken en zich afvragen waarom ze zo snel agressief en beledigd worden. Dan is er namelijk iets mis met hen, niet met Tarak.
Gelukkig zijn er behoorlijk veel landgenoten van Tarak die duidelijk hebben gemaakt aan de autoriteiten dat ze dit absoluut niet vinden kunnen. Maar ja, dat komt natuurlijk allemaal te laat: hij is al opgepakt en zit al diep in de problemen.
Het bewijst maar weer eens dat we nooit tegemoet mogen komen aan de wensen van moslimfundamentalisten. Doen we dat wel, dan kunnen we onze vrijheden per direct vaarwel zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten