Barack Obama heeft de hoop opgegeven dat hij ISIS kan verslaan

Barack Obama heeft de hoop opgegeven dat hij ISIS kan verslaan

Het is dieptriest, maar de Amerikaanse president maakt door zijn woorden én daden duidelijk dat hij de hoop heeft opgegeven dat ISIS nog tijdens zijn (tweede) ambtstermijn verslagen kan worden.

Richard Grenell, een commentator op het Amerikaanse Fox News en voormalige woordvoerder van verschillende Amerikaanse ambassadeurs bij de VN (John Bolton, Zalmay Khalilzad, John Negroponte en John Danforth) heeft een bijzonder sterk artikel geschreven waarin hij op hardhandige wijze afrekent met het desastreuze anti-ISIS beleid van zijn huidige president, Barack Obama.

"De oorlog in Syrië woekert nu al vijf jaar en zes maanden voort," schrijft hij, "heeft voor vier miljoen vluchtelingen gezorgd, 400.000 doden en vormt een steeds grotere bedreiging voor de internationale vrede en stabiliteit. Hoewel president Obama regelmatig zegt dat hij zich hier zorgen over maakt, ondanks alle boze Twitter-berichtjes van zijn VN-ambassadeur, en de grote aantallen vergaderingen van zijn diplomaten met vertegenwoordigers van de anti-ISIS coalitie bestaande uit 60 landen, is het duidelijk dat hij nog steeds geen echte progressie heeft gemaakt."

Vervolgens legt hij uit:

"President Obama heeft grote moeite om de beloftes van kandidaat Obama in te lossen: beloftes dat hij alle oorlogen zou beëindigen, geen nieuwe oorlogen zou beginnen, en Amerikaanse troepen naar huis zou brengen. Met andere woorden, de beloftes van kandidaat Obama zijn in conflict met de informatie die hij ontvangt van de inlichtingendiensten."

Dat is natuurlijk duidelijk, maar het echte trieste is dat Obama vervolgens niets doet om daar alsnog verandering in aan te brengen:

"Obama heeft zijn belofte ingelost dat hij geen nieuwe troepen naar Syrië zou sturen, door geheel te vertrouwen op Koerdische troepen voor informatie zodat het Amerikaanse leger luchtaanvallen kan uitvoeren. Maar er is meer voor nodig dan wat Koerdische informatie om het hoofdkwartier van ISIS te vinden dan een dagelijkse bomcampagne."

Obama is echter niet bereid om meer te doen. Sterker nog, "bij de Democratische Nationale Conventie in juli maakte Obama duidelijk dat het aan de volgende president is om af te rekenen met ISIS. Dat is verbazingwekkend en schokkend."

En dat is niet alles. Toen Obama deze week zijn achtste en laatste speech mocht geven bij de Verenigde Naties noemde hij het conflict in Syrië maar nauwelijks. Zoals Grenell uitlegt is dat een gemiste mogelijkheid om de aandacht van de wereld weer naar Syrië en ISIS te verleggen."

Grenells conclusie liegt er dan ook niet om:

"Het is duidelijk voor iedereen, zelfs voor mensen die het nieuws maar nauwelijks volgen, dat Obama het feit geaccepteerd heeft dat ISIS na zijn presidentschap nog steeds bestaat."

En dat is, inderdaad, een schokkende conclusie. Er is namelijk geen enkele reden toe. Als hij écht wilde had hij de terroristische organisatie in een paar maanden van de aardbodem kunnen vegen. Blijkbaar vindt hij terroristische aanslagen in het Westen en een enorm radicaal-islamitisch kalifaat waarin er genocide gepleegd wordt op christenen niet reden om dat te doen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Nieuw onderzoek wijst uit: 77% van de Nederlanders lijkt nu écht klaar met Haags politiek gedonder

Het afgelopen halfjaar daalde het vertrouwen in de Haagse politiek onder Nederlanders. Uit een peiling van Kantar Public onde...

Lees meer

Net binnen

Nieuw onderzoek wijst uit: 77% van de Nederlanders lijkt nu écht klaar met Haags politiek gedonder

Het afgelopen halfjaar daalde het vertrouwen in de Haagse politiek onder Nederlanders. Uit een peiling van Kantar Public onde...

Rutte speelt weer vertragingsspelletjes: uitzoeken SMS'jes kost minimaal nog "een maand"

Onafhankelijk Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt is weer eens helemaal klaar met Mark Rutte. De reden? De premier vertraagt volge...

3 handige tips voor het afsluiten van een zakelijke autoverzekering

Heb je een auto gekocht en wil je deze voornamelijk voor zakelijke doeleinden gebruiken? Dan is de kans groot dat je het voer...

Linkse media helemaal in de war: 'Reformatorische scholen steunen homohuwelijk niet!!111'

Het is weer eens tijd voor wat christen-bashen in de media. Want 'Pointer' heeft 'onderzoek' gedaan en komt tot de 'schokkend...

Geert Wilders blijft Pakistan confronteren: 'Twee minuten gedemonstreerd bij de ambassade'

Geert Wilders heeft vandaag gedemonstreerd voor de Pakistaanse ambassade. Dit omdat dat land voortdurend het vuurtje aanwakke...

Lees meer