Bezopen: Rotterdamse vluchtelingen kunnen niet op tijd worden geïntegreerd, want teveel bureaucratie

Geen categoriejul 16 2017, 8:00
Lekker bezig dan weer.
Wat doe je als je grote groepen vluchtelingen in Nederland wil laten opnemen? Nou, simpel, dan doe je toch gewoon helemaal niets aan integratie? Je laat een mannetje bellen naar de zorgverzekering en een paar kwijtscheldingen aanvragen bij de gemeente, en that's it. Taal? Cultuur? Omgangsvormen? Onderwijs?
Nah, allemaal van ondergeschikt belang! En zo verloopt dus - kennelijk - de integratie van Syrische (en andere) vluchtelingen in Nederland:

"De begeleiding bij de integratie van vluchtelingen in Rotterdam loopt spaak. Dat zeggen tien (oud-)medewerkers van Vluchtelingenwerk tegen NRC.

De hulp bij de integratie, door Rotterdam uitbesteed aan Vluchtelingenwerk, richt zich veel minder op werk, school en taalverwerving dan medewerkers van de organisatie zouden willen. In plaats daarvan zijn ze veelal bezig met het bestrijden van papieren rompslomp waar de statushouders – vluchtelingen met een verblijfsstatus – na aankomst in de stad mee kampen.

De begeleiders van Vluchtelingenwerk in Rotterdam, veelal vrijwilligers, hebben per statushouder afspraken van één uur. In die tijd lukt het hen vaak niet om het papierwerk in orde te krijgen."

En zo help je als land dus onbedoeld mee aan je eigen culturele teloorgang. Je legt vluchtelingen allerlei gemeentelijke heffingen op, die je met geld bedoeld voor integratie vervolgens weer gaat laten kwijtschelden. Het gevolg is dus dat je geen tijd meer overhoudt om mensen wegwijs te maken in Nederland, en aan te leren hoe onze cultuur en samenleving in elkaar zitten. Je hebt dan dus een groep mensen die lekker op kosten van de gemeente kan leven (en geen heffingen meer hoeft te betalen, altijd prettig), maar niet of nauwelijks functioneren in de maatschappij.
Dat allemaal dus geholpen en gesubsidieerd door onze barmhartige overheid. Wat hebben we toch ook weer een geweldig integratiesysteem. Echt, fantastisch hoor, kunnen we trots op zijn met z'n allen! Ahem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten