Jan F. blijkt godfather te zijn van internationale vleesmaffia

Geen categoriejul 16 2017, 15:00
Maar liefst 65 mensen zijn opgepakt.
Waar een klein land als Nederland al niet groot in kan zijn:

Jan F., een beruchte Nederlandse vleeshandelaar die in april in België op bevel van Europol werd gearresteerd, leidde een grote internationale bende van vleesfraudeurs. Europol, het Europese samenwerkingsverband van de politie, meldt zondag dat er in totaal 65 verdachten zijn opgepakt in verband met het schandaal.

F. wordt ondermeer vervolgd voor belemmering van de rechtsgang, dierenmishandeling, en valsheid in geschrifte. En dat zijn dan nog maar een paar van zijn misdrijven -- volgens Europol tenminste.
De fraude kwam voor het eerst aan het licht in 2013. Toen werden er namelijk 'hamburgers van 100 procent rundvlees' gevonden in Ierland die, vreemd genoeg, ook paardenvlees bevatten. Daar ga je dan met je 'honderd procent.'
Dat is al erg genoeg -- je hebt er immers gewoon recht op te weten wat je eet -- maar dat is nog niet eens alles. Het paardenvlees in kwestie bleek namelijk niet geschikt voor menselijke consumptie. Oeps.
Toen de politie de boel onderzocht bleek al snel dat er enorm gefraudeerd was met van alles en nog wat. Er was met documenten geknoeid, identificatiechips waren vervalst, en ga zo maar door. Met andere woorden: er zat een enorm netwerk van misdrijven achter.
En dan wordt het nóg schokkender: F. is namelijk al eens eerder gepakt omdat hij paardenvlees verkocht als 'halal-geslacht rundvlees.' Ook dat bleek dus de grootst mogelijke onzin te zijn. Al met al wordt becijferd dat hij met dat misdrijf maar liefst 2,6 miljoen euro verdiende. Als je naar de zaak kijkt waarvoor hij nu gepakt is moet je geloven dat hier nog heel wat bijkomt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten