shutterstock 123698752

Bezopen: Staat keert €7500 uit aan übercriminele messentrekker wegens 'te hardhandige arrestatie'

Geen categorienov 05 2019, 10:00
Een man die van zins was om de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb overhoop te steken, kan zich tijdelijk in rijkdom hullen. De belastingbetaler moet deze mafketel namelijk €7660 betalen wegens een zogenaamd te harde arrestatie van dit criminele heerschap.
Wil je even een maandsalaris of twee á drie in slechts één verdienen? Het enige wat je dan moet doen is met een mes het gemeentehuis binnenlopen en eisen om met de burgemeester te spreken. Dan word je gearresteerd vanwege het zijn van een grote gewapende gek, en krijgen de arresterende officieren uiteindelijk op hun kop van hongerhand vanwege een te groffe aanhouding. Jij zelf bent de lachende derde en loopt fluitend binnen dankzij een royale schadevergoeding.
Dat is natuurlijk een uiterst pervers verdienmodel. Maar in het Nederland anno 2019 is dat wél wat de realiteit is. Gewapend een gemeentehuis inlopen? Dan krijg je vrijspraak want je bent zo zielig. Sterker nog: je krijgt een schadevergoeding want ach ach, je bent écht heel erg zielig. Welkom in de hedendaagse doetjesmaatschappij:

"De rechter sprak hem helemaal vrij omdat „zijn gedrag een uiting van onmacht en frustratie was. De manier waarop hij zijn gevoelens uitte, kan niet door de beugel, maar omstanders hebben niet het idee gehad dat hij hen iets zou aandoen”, luidde het vonnis aldus de krant. De Rotterdammer had zelf verklaard het mes niet te willen gebruiken tegen de burgemeester.

Alias Montesinos greep de vrijspraak aan om de politie aan te klagen. Uiteindelijk krijgt hij 7660 euro."

Heerlijk, zo'n omgekeerd rechtssysteem...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten