Christelijke beschaving in Hoogmade brandt af: torenspits stort in vlammen naar beneden, kerk total loss

Geen categorienov 04 2019, 17:00
Met een grote kaboem kwam de torenspits van de kerk van Hoogmade vanmiddag naar beneden. Door een brand die ontstond in centrum van het christelijke leven in het Zuid-Hollandse dorp, ziet de skyline van het dorp er vanaf vanavond radicaal anders uit.
https://twitter.com/omroepwest/status/1191366435769135104
Herinnert u zich de brand in de Notre Dame in Parijs nog? Wat de Franse hoofdstad toen meemaakte, dat zien de inwoners van het kleine plaatsje Hoogmade in Zuid-Holland vandaag met eigen ogen gebeuren: hun geliefde dorpskerk lijkt tot de grond toe af te branden. De torenspits is in ieder geval al naar beneden gekomen en het gebouw is vermoedelijk onherstelbaar beschadigd:

"Er woedt een zeer grote brand in de rooms-katholieke Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk aan de Kerkstraat in Hoogmade. Rond 15.45 uur is de kerktoren ingestort, meldt verslaggever Terence Garnier.

De brandweer meldt dat het vuur is ontstaan als gevolg van werkzaamheden aan het dak. Dit zou zijn gebeurd tijdens het afbranden van verf. "

Dat is natuurlijk verschrikkelijk voor het dorp Hoogmade, dat hiermee een karakterbepalend gebouw verliest.
Maar omdat ik de fAlSe FlAg-lui alweer gesignaleerd heb, toch nog even het volgende. Speciaal voor alle complotdenkers onder u zal ik het nog maar eens letterlijk uitschrijven: helemaal niets wijst erop dat dit gaat om een 'aanslag' of een moedwillige poging om christenen te schofferen door hun gebedshuis in de hens te zetten. Verfbranders zijn hier de verfoeilijke boosdoener, dus, en niet gebontkraagde pyromaantjes. Dat u het dus maar even weet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten