Bibliotheek-kat wordt ontslagen. Dan komt de lokale gemeenschap in actie

Geen categoriejul 03 2016, 16:00
Het leven is niet gemakkelijk zonder werk. Dat geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor katten.
Ontmoet Browser, de bibliotheek-kat. Dit vrolijke beestje was een tijdlang de mascotte van een bibliotheek in een plaatsje in Texas, Amerika. Twee weken geleden stemde het bestuur van de bibliotheek echter om hem te ontslaan. Waarom is niet helemaal duidelijk, maar de uitslag (2 tegen 1) was dat hij niet langer nodig was om ratten en muizen te doden en de bibliotheek daardoor mooi schoon te houden.
Triest genoeg was Browser's succes zo groot dat hij zichzelf overbodig maakte. Toen hij zes jaar geleden voor het eerst aan het werk ging zat de bibliotheek vol muizen, nu niet meer. Dat alles dankzij hem.
Maar ja, nu is het probleem er niet meer en dus kon Browser volgens de bibliotheek maar beter op zoek naar een andere baan -- en een ander thuis.

Browser's supporters began a petition drive, and of course the Internet got involved, and more than 1,000 messages from around the world later, the council voted again unanimously to keep Browser.

He'll probably issue a statement of thanks to his supporters at some point but at the moment, his Facebook page isn't available.

Browser kan dus opgelucht adem halen. Dankzij inwoners van zijn stadje behoudt hij zijn baan én zijn dak boven z'n hoofd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten