Bijna een kwart van de Nederlanders is fan van Donald Trump, 72 procent denkt dat hij wordt herkozen

Bijna een kwart van de Nederlanders is fan van Donald Trump, 72 procent denkt dat hij wordt herkozen

Christopher Halloran / Shutterstock

Donald Trump scoort goed, ook onder de Nederlandse bevolking. Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat bijna een kwart van de Nederlanders op Trump zouden stemmen, als dat mogelijk was geweest. Meer dan 70 procent gaat er vanuit dat Trump ook een tweede termijn als president zal vervullen.

Ondanks dat Trump geliefd blijkt onder 23 procent van de Nederlanders, doet zijn concurrent Pete Buttigieg het iets beter in de peilingen. 26 procent hoopt namelijk dat de Democratische opponent de taken van Trump zal overnemen. 'Slechts' 17% van de Nederlanders ziet iets in Bernie Sanders.

Bijna een kwart van de Nederlanders is fan van Donald Trump, 72 procent denkt dat hij wordt herkozen

De 'democratische rebel' Buttigieg scoort het best onder kiezers van D66 en VVD. Sanders scoort daarentegen weer beter onder kiezers van GroenLinks en SP. Onder alle partijen haalt Biden het hoogste percentage bij de kiezers van 50PLUS, maar dat is dan ook de enige Nederlandse partij waar Biden nog enigszins weet te scoren...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer