Bijstandstrekkers met tweede huis in buitenland, kan gewoon!

Geen categorieokt 20 2018, 8:00
Enige tijd geleden werden ambtenaren door de rechter op de vingers getikt wanneer ze onderzoek deden naar bijstandsgerechtigden, die mogelijk een huis in het buitenland hadden. 'Discriminatie,' zei de rechter. Nu mag onderzoek wel maar durft niemand meer, dus de zwendel gaat door!
Het blijkt al jaren een probleem te zijn voor ambtenaren van de Belastingdienst om fraude tegen te gaan. Of het nou om uitkeringen gaat of schulden die nog openstaan, in beide gevallen hoort men niet een tweede huis of een dikke auto in het buitenland te hebben.
Wanneer men, ook bij de Belastingdienst, patronen leert herkennen bij bepaalde bevolkingsgroepen komt men er al snel achter dat Turken in Nederland er nogal een handje van hebben om flink wat bezit in Turkije te hebben, dit niet aan te geven in Nederland en terwijl ze een uitkering of schulden hebben, dit alsnog te verzwijgen.
Menig ambtenaar zag dit, wilde dit hard maken en aanpakken. 'Mag niet, want discriminatie,' zei de rechter. Nu zal een ambtenaar dus 'algemeen onderzoek moeten doen' en dus ook die ene verhuisde Italiaan of Serviër in zijn gemeente even kritisch moeten natrekken, terwijl het nog steeds om die Turk gaat. Logisch dus dat ambtenaren geen onderzoek gaan doen. Je bent er veel meer tijd door kwijt, doet je best om niet als racist te boek komen te staan en degene waar je onderzoek naar doet hoeft maar één keer te miepen over dat het discriminerend is en je hebt zelf een heel onderzoek aan je broek hangen.
Deugen wint het weer van gezond verstand maar die 8.000-12.000 Turken frauderen lekker verder...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten