GP Update: Verstappen op derde plek in eerste vrije training

Geen categorieokt 19 2018, 21:00
Hamilton was wel een seconde sneller, maar Verstappen kon uiteindelijk de derde plaats claimen tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van de Verenigde Staten met een rondetijd van 01:48.847. Hij was een halve seconde sneller dan zijn teamgenoot Riccardio. Maar punten leverde deze prestatie nog niet op.
Voor Verstappenfans betekent de uitslag een kans op een feestje dit weekend, want de Red Bulls beginnen het weekend sterk. Met een derde en vierde plek, vlak achter de Mercedessen, laat Red Bull zien dat ze in vorm zijn. Al is de afstand tussen de Red Bulls en Ferrari niet erg groot. Na de Ferrari's zit het veld erg dicht op elkaar met veel coureurs die rondetijden in de 01:50 minuten noteren. Vanwege de regen werden banden gebruikt voor natte en zeer natte omstandigheden. Deze banden hebben een andere samenstelling en gecombineerd met regen zijn de rondetijden niet geheel representatief voor de verhoudingen onder droge omstandigheden.
[caption id="attachment_211606" align="aligncenter" width="500"]Uitslag van de eerste vrije training - Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten 2018 Uitslag van de eerste vrije training - Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten 2018[/caption]
In tegenstelling tot vandaag en zaterdag is het zondag waarschijnlijk droog. Andere banden en een droge baan gaan waarschijnlijk invloed hebben op de verhoudingen tussen de Ferrari en Red Bull auto's. Omdat de race zondag dus heel anders kan verlopen dan de trainingen is het nog afwachten of een podiumplek voor Verstappen tot de mogelijkheden behoort. Voor Sebastian Vettel, die vorige race met Verstappen botste, begon het weekend in ieder geval niet al te best. Hij had problemen met het volgen van de 'rode vlag'-procedure waardoor hij nu een straf riskeert. Hij is op het matje geroepen door de stewards.
Wel is er een grote kans dat Lewis Hamilton zondag zijn vijfde F1-titel gaat pakken in Austin. De Mercedes renstal heeft het afgelopen jaar consistent en goed gepresteerd. Hamilton heeft optimaal van de auto gebruik gemaakt en is een begenadigd rijder die snel en consistent rijdt. De vijfde titel voor Hamilton laat hem het niveau van de legendarische Michael Schumacher benaderen. Maar, daarvoor moet Hamilton toch echt nog twee titels daarna binnenhalen. Schumacher heeft er in totaal zeven. Als de Mercedesrijder de Grand Prix van de Verenigde Staten wint dan is hij in ieder geval Sebastian Vettel in het klassement voorbij, die er vier op zijn naam heeft staan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten