Bill Cosby zeven uur lang verhoord vanwege beschuldiging seksueel misbruik

Geen categorieokt 11 2015, 21:00
De komiek en acteur is ondervraagd door de advocaat van een vrouw die zegt dat hij haar jaren geleden seksueel misbruikte.
De 78-jarige Bill Cosby is zeven uur lang verhoord in verband met een buitengewoon serieuze beschuldiging van seksueel misbruik. Judy Huth zegt dat Cosby haar in 1974 dwong om seksuele handelingen te verrichten bij zichzelf én bij hem. Dat zou gebeurd zijn in The Playboy Mansion.
Hoewel het bekend is dat het verhoor daarover ging zijn verdere details vooralsnog niet publiek gemaakt. Pas op 22 december van dit jaar zal de Amerikaanse rechter bepalen of die informatie alsnog deels of geheel wordt vrijgegeven.
Huth is één van de circa 50 vrouwen die zeggen dat de komiek hen ooit seksueel misbruikte. Jarenlang deden geruchten de ronde dat Cosby niet bepaald vrouwvriendelijk was, maar de laatste maanden is de zaak echt aan het rollen gebracht. Dit komt voor een groot deel doordat enkele slachtoffers weigerden op te geven en eisten - en nog steeds eisen - dat Cosby eindelijk verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn vermeende misdaden.
Cosby was jarenlang één van de populairste mannen in Amerika, maar daar is de afgelopen tijd verandering in gekomen. Zo werd hij eerder dit jaar uitgefloten bij een show. Dat gebeurde o.a. nadat een vrouw die een rol had gespeeld in The Cosby Show zei dat hij haar back in the day ook seksueel misbruikt had.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten