Twee vrouwen - waaronder actrice uit The Cosby Show - beschuldigen Bill Cosby van verkrachting

Geen categoriemei 02 2015, 15:00
De bekende acteur en komiek komt met de maand ernstiger in de problemen.
In totaal zijn er nu veertig vrouwen die Bill Cosby ervan beschuldigen hen te hebben verkracht. Stuk voor stuk beweren ze dat hij hen drogeerde en vervolgens seksueel misbruikte. Daarna zou hij de dames allemaal bedreigd hebben; zij werden daardoor zo bang dat ze jarenlang niets durfden te zeggen.
Nu hij 77-jaar oud is en steeds meer vrouwen aangifte doen lijkt het hek echter van de dam te zijn. De Telegraaf bericht dat twee andere vrouwen aangifte tegen hem hebben gedaan: één journaliste (Sammie Mays) en één actrice (Lily Bernard) die ooit een gastrol had in The Cosby Show.
De actrice speelde in 1992 de rol van de hoogzwangere Mrs. Minifield. "Hij was eerst heel aardig en gaf me complimenten. Nadat hij mijn vertrouwen won, drogeerde en verkrachtte hij me." Daarna bedreigde hij haar in een poging haar haar mond te laten houden en zorgde hij ervoor dat het bij die ene gastrol zou blijven. "Hij zei: 'Voor mij ben je dood. Hoor je me? Je bestaat niet meer. Ik wil jouw gezicht nooit meer zien. En nu wegwezen!' Ik zag dat als een doodsbedreiging en vreesde voor mijn leven", vertelt Lili aangeslagen.
Aangezien Bill Cosby toen ongekend populair, bekend en rijk was kun je haar dat nauwelijks kwalijk nemen. Als zo iemand je bedreigt weet je dat hij de financiën heeft om zijn dreigementen kracht bij te zetten.
Ondertussen zegt Sammie dat ze Cosby moest interviewen. Hij nam haar naar zijn hotelkamer en bood haar een drankje aan. Uren laten werd ze kwijlend en halfnaakt wakker. Haar verhaal doet sterk denken aan de verhalen van andere vrouwen die zeggen dat hij hun verkracht heeft. Zie bijvoorbeeld de zaak van topmodel Janice Dickinson.
Het meest opmerkelijke van dit alles is dat Cosby ondertussen doet alsof er niets is gebeurd. Hij blijft optreden en dus geld verdienen. Je zou bijna denken dat hij ervan overtuigd is dat hij er alsnog mee weg komt, misschien door al zijn slachtoffers af te kopen, wat hij in het verleden meerdere malen heeft gedaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten