Twee vrouwen – waaronder actrice uit The Cosby Show – beschuldigen Bill Cosby van verkrachting

De bekende acteur en komiek komt met de maand ernstiger in de problemen.

In totaal zijn er nu veertig vrouwen die Bill Cosby ervan beschuldigen hen te hebben verkracht. Stuk voor stuk beweren ze dat hij hen drogeerde en vervolgens seksueel misbruikte. Daarna zou hij de dames allemaal bedreigd hebben; zij werden daardoor zo bang dat ze jarenlang niets durfden te zeggen.

Nu hij 77-jaar oud is en steeds meer vrouwen aangifte doen lijkt het hek echter van de dam te zijn. De Telegraaf bericht dat twee andere vrouwen aangifte tegen hem hebben gedaan: één journaliste (Sammie Mays) en één actrice (Lily Bernard) die ooit een gastrol had in The Cosby Show.

De actrice speelde in 1992 de rol van de hoogzwangere Mrs. Minifield. “Hij was eerst heel aardig en gaf me complimenten. Nadat hij mijn vertrouwen won, drogeerde en verkrachtte hij me.” Daarna bedreigde hij haar in een poging haar haar mond te laten houden en zorgde hij ervoor dat het bij die ene gastrol zou blijven. “Hij zei: ‘Voor mij ben je dood. Hoor je me? Je bestaat niet meer. Ik wil jouw gezicht nooit meer zien. En nu wegwezen!’ Ik zag dat als een doodsbedreiging en vreesde voor mijn leven”, vertelt Lili aangeslagen.

Aangezien Bill Cosby toen ongekend populair, bekend en rijk was kun je haar dat nauwelijks kwalijk nemen. Als zo iemand je bedreigt weet je dat hij de financiën heeft om zijn dreigementen kracht bij te zetten.

Ondertussen zegt Sammie dat ze Cosby moest interviewen. Hij nam haar naar zijn hotelkamer en bood haar een drankje aan. Uren laten werd ze kwijlend en halfnaakt wakker. Haar verhaal doet sterk denken aan de verhalen van andere vrouwen die zeggen dat hij hun verkracht heeft. Zie bijvoorbeeld de zaak van topmodel Janice Dickinson.

Het meest opmerkelijke van dit alles is dat Cosby ondertussen doet alsof er niets is gebeurd. Hij blijft optreden en dus geld verdienen. Je zou bijna denken dat hij ervan overtuigd is dat hij er alsnog mee weg komt, misschien door al zijn slachtoffers af te kopen, wat hij in het verleden meerdere malen heeft gedaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Simon Brouwenstein

  Het blijft opmerkelijk dat wanneer de vermeende vergrijpen plaatsvinden deze vrouwen geen kik geven en er jaren nadien mee op de proppen komen.

  1. nakkie123

   u suggereert hiermee dat de dames liegen ?
   u bent werkelijk kwaadaardig.
   maar ja, verbaast me niets, zou ook niet anders verwachten van de links denkende goedmens.
   zo een beetje als al die links radicale clubjes zijn..

 2. Primo

  Misschien duurt het even om bij zinnen te komen wanneer er zo’n halfaap op je heeft liggen dobberen…

  1. -Harry

   Zo wordt het begrip dobberneger wel erg ruim , Primo .
   Dacht dat dit voorbehouden was aan die zwemmers in de Middellandse zee .

 3. Lieftinck

  40 fantasten of 40 slachtoffers? Het laatste lijkt waarschijnlijker, vooral omdat het verhaal plausibel moet zijn. Alle 40 hadden dus de mogelijkheid misbruikt te zijn. Je kunt niet zomaar wat verzinnen.
  Waarom loopt de Robert M van de vrouwen nog steeds vrij rond?

 4. Moose

  Onschuldig tot dat het tegendeel bewezen is.
  Maar daar doet men hier niet aan..

 5. toetssteen

  Iemand die nu verhaal doet van wat er in 1992 gebeurd zou zijn……. Is 23 jaar niet wat lang om te wachten met het doen van aangifte? Volwassen vrouwen hè, geen kinderen.
  Het kan natuurlijk best waar zijn, dat is aan de rechter om te beoordelen. De rest horen we dan wel na een eventueel proces.

  1. nakkie123

   het kan natuurlijk zijn dat toen de dames er afgelopen tijd er achter kwamen dat er meerdere waren die verkracht waren, dat ze toen pas het gevoel kregen dat ze sterk stonden/staan om het voor de rechter te brengen.
   .
   kan me voorstellen dat de dames alleen dachten te staan in deze zaak, dat ze het niet aandurfden tegen een bekendheid als cosby.

   1. nakkie123

    moet zijn;
    .
    kan me voorstellen dat voorheen de dames dachten alleen te staan in deze zaak, dat ze het daardoor niet aandurfden tegen een bekendheid als cosby.

  2. Lieftinck

   In Engeland had je lord Jimmy Savile, die gezien werd als een kruising tussen Jezus en moeder theresia. Hij zette zich in voor zielige Afrikaanse kindertjes die liggen te verkommeren. Hij werd aanbeden door de BBC.

   En dan ben je verkracht door Saville en ga je naar de BBC om ze te waarschuwen en zegt de BBC dat je een leugenaar bent en als je ermee naar buiten treedt je carrière voorgoed van de baan is.

   Dan houd je je mond.

   Dit verhaal is dus niet uniek, en de beweegredenen van de slachtoffers zijn zelfs logisch.

   Dat neemt niet weg dat er een eerlijk proces moet komen.

 6. Nicky

  Veertig dames, het zijn er nu wel erg veel geworden.

  Lijkt me sterk dat daar niet enkele eerlijke vrouwen tussen zitten… en op zijn best (op zijn slechts voor de dader) alle veertig die de waarheid spreken.
  De waarheid zal best zo naar boven komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.