Bill Gates uit Microsoft-bestuur verdreven wegens 'relatie met medewerkster'

Bill Gates uit Microsoft-bestuur verdreven wegens 'relatie met medewerkster'

Bill Gates in 2018. Bron: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com.

Bill Gates stopt in 2019 met zijn activiteiten als bestuurder van Microsoft nadat het softwarebedrijf een onderzoek naar hem had geopend wegens een buitenechtelijke affaire van de Windows-magnaat met een medewerkster van het bedrijf. Dat bericht de Wall Street Journal.

Het leven van filantroop en software-ondernemer Bill Gates ligt onder een vergrootglas sinds hij aankondigde het huwelijk met zijn vrouw Melinda te beëindigen. Nu blijkt dat zich heel wat heeft afgespeeld in het privéleven van de Microsoft-oprichter voordat hij de stap zette om te scheiden.

In 2000 zou hij begonnen zijn met een romantische relatie met een medewerkster van het bedrijf, terwijl hij ook nog getrouwd was met Belinda. Het Microsoft-bestuur kreeg hier lucht van, en startte een onderzoek naar Gates. Die zou vervolgens eieren voor zijn geld hebben gekozen, en zijn opgestapt voordat een conclusie kon worden bereikt.

Een woordvoerder van de miljardair bevestigt de buitenechtelijke affaire, maar bestrijdt dat het einde van Gates' lidmaatschap van Microsoft-bestuur er enig verband mee houdt.

Lees meer over:
Bill Gates Microsoft

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer