wildersfilmpje

Wilders: 'Rutte is een incompetente lafaard, dankzij zwakke leiders zoals hij zien delen Europa er nu uit als Gaza'

Geen categoriemei 17 2021, 9:27
PVV-voorman Geert Wilders heeft hard uitgehaald naar premier Rutte, nadat laatstgenoemde gesprekken heeft gehouden met premier Netanyahu van Israël en president Abbas van de Palestijnse Nationale Autoriteit. "In mijn gesprekken heb ik aangedrongen op het zo snel mogelijk beëindigen van de gevechten en mijn steun uitgesproken voor bemiddeling door Egypte en de Verenigde Naties om tot een staakt het vuren te komen," liet Rutte weten.
Oppositieleider Geert Wilders vindt die woorden van de minister-president getuigen van zwakte. Op z'n Twitterprofiel richt de PVV-voorman zich in een Engelstalige boodschap op de Israëlische regering, en roept hen op zich niets aan te trekken van de verklaring van de Nederlandse premier.
"Rutte is een incompetente lafaard," meent Wilders: "Dankzij zwakke leiders zoals hij zien delen van Europa er nu uit als Gaza. Dus luister niet naar hem, Israël." De PVV'er steunt Netanyahu's huidige beleid: "Blijf sterk tegen islamitische terroristen, omdat ze niet luisteren naar redelijkheid maar alleen naar kracht."
Ook D66-leider Sigrid Kaag kreeg vanochtend een veeg uit de pan van Wilders: de minister moet zich "diep schamen" omdat zij "de Israël-haat" heeft gefinancierd. Dankzij haar financiële steun is een 17-jarige Israëlisch meisje vermoord, vindt de PVV'er.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten