Binnenkort ook in dit theater!

Geen categoriejun 02 2013, 20:00
Madrid eist werklozen op
De doorgaans goed geïnformeerde Spaanse krant El Pais meldt, dat de deelregering van de regio Madrid een maatregel heeft goedgekeurd die alle lokale gemeentebesturen toelaat honderd werklozen 'op te eisen' om betaalde arbeid te verrichten. In totaal zou het gaan om zo'n 30.000 mensen.
Het zou gaan om eenvoudige taken als vuilnis ophalen, straten schoonhouden en tuinieren. Op die manier wordt een reeds in 1982 goedgekeurde wet gereactiveerd. Het mechanisme draagt de naam ‘professioneel herkwalificerinsgprogramma’ en laat toe mensen die een werkloosheidsuitkering krijgen gedurende zes maanden te verplichten werk voor de gemeente te verrichten terwijl ze hun uitkering gewoon doorbetaald krijgen, maar zonder dat hun sociale zekerheid wordt betaald. Maar let op: wie weigert verliest zijn uitkering!
Het is voor gemeentebesturen goedkoper om uitkeringsgerechtigden aan te nemen, gezien het verschil tussen de werkloosheidsuitkering en het gebruikelijke minimumloon.
Overigens is deze manier om werklozen aan de slag te helpen niet nieuw, want in Catalonië zijn tussen 2006 en 2011 al tienduizenden op die manier ingezet.
Da's andere koek dan in dit polderachtige kikkerland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten