Bioloog en auteur Matt Ridley: 'Lockdowns zijn dodelijk'

Bioloog en auteur Matt Ridley: 'Lockdowns zijn dodelijk'

Geen categorienov 02, 12:28
"Lockdowns zijn dodelijk," schrijft bioloog en auteur Matt Ridley op Twitter. "Ze zorgen voor meer doden door kanker, hart- en vaatziektes en zelfmoorden, en veroorzaken daarnaast ook nog eens enorme werkloosheid, faillisementen, sociale desintegratie, en geestelijke ziektes, met name onder jongeren voor wie het virus juist het minst gevaarlijk is."
Matt Ridley wordt bijzonder gerespecteerd. Hij is bioloog en auteur van onder meer "How Innovation Works," "Genome: The Autobiography of a Species in 23 Chapters," en "The Rational Optimist." Hij schrijft ook met regelmaat columns, bijvoorbeeld voor de gezaghebbende Britse krant The Daily Telegraph.
In zijn meest recente stuk voor die krant legt Ridley uit waarom hij helemaal klaar is met lockdowns. "Covid is niet een heel gevaarlijke ziekte voor de meeste mensen," schrijft hij. "Het sterftecijfer ligt waarschijnlijk rond 0,2% van de geïnfecteerden, en verreweg de meesten die eraan sterven zijn hoogbejaard en al ziek van iets anders. Het sterftecijfer van Covid-patiënten van ouder dan 80 jaar die in het ziekenhuis liggen is gehalveerd omdat de behandelmethodes verbeterd zijn."
"Lockdowns zijn dodelijk. Ze zorgen voor meer doden door kanker, hart- en vaatziektes en zelfmoorden, en veroorzaken daarnaast ook nog eens een enorme werkloosheid, faillisementen, sociale desintegratie, en geestelijke ziektes, met name onder jongeren voor wie het virus juist het minst gevaarlijk is."
En zo heeft hij nog meer redenen om tegen een (mogelijke) lockdown te zijn:
https://twitter.com/mattwridley/status/1322662018000822284
Met andere woorden:
Dat zijn dus zes bijzonder goede, gegronde redenen om tegen een lockdown te zijn. Geen "complotwappie" theorieën, maar gewoon goede argumenten waar bijna iedereen het mee eens kan zijn.
Volg mij op Twitter en op Parler.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten