Bivakmuts spreekt zich uit; geen gelijke behandeling in Nederland

Geen categorieaug 12 2019, 8:36
De boys van UP! Network hebben weer vakwerk geleverd. Het is ze namelijk gelukt om de man met de bivakmuts te interviewen na z’n arrestatie. Deze maneer had maar eens besloten om een flink statement af te geven en vertrok met een bivakmuts richting de demonstratie van afgelopen vrijdag.
Afgelopen vrijdag kwamen namelijk een aantal ondemocratische lui bij elkaar om te demonstreren tegen een wet die sinds augustus in werking is getreden, namelijk de wet op gezichtsbedekkende kleding. Tijdens het eerste filmpje is te zien hoe de man wordt lastiggevallen door een politieagent in burgerkleding. Na het overhandigen van z’n identiteitsbewijs mocht hij doorlopen. En dat natuurlijk allemaal ‘in het kader van de veiligheid’. Yeah right.
De man vervolgde zijn tocht naar het treinstation. Daar was het opnieuw raak. Dit keer werd niet alleen het identiteitsbewijs van de bivakman gecontroleerd, maar werd hij voor het gemak ook maar even gearresteerd.
Op de vraag of de bivakmuts deze ook heeft moeten betalen antwoordde hij: “nee, niks. Ze hebben mij gewoon weer naar buiten gestuurd.” Ook is de man duidelijk over zijn motief:

“Rechtsongelijkheid. Het gaat gewoon over gezichtsbedekking en als je bij een tankstation aankomt is het ook normaal dat je je helm afzet. Die wet is er nou eenmaal en die moet gewoon uitgevoerd worden.”

En zo is het! Deze man heeft gewoon gelijk. Het gaat puur om het principe. Het is belachelijk dat iemand met een boerka niet wordt aangehouden en iemand met een bivakmuts wel, terwijl beide ‘kledingstukken’ onder dezelfde wet vallen. Iets met gelijke monniken, gelijke kappen?!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten