snapshot5

PVV’er Lilian Helder clasht met politie; dan maar Kamervragen

Geen categorieaug 12 2019, 9:10
Het is Offerfeest en dat betekent feest voor hen die de islam aanhangen. Voor anderen is het een schrikbeeld als ze allerlei dode dieren uit een vrachtwagen zien rollen. Deze dieren moeten ritueel geslacht zijn en worden vanuit een vrachtwagen verkocht.
Voor de mensen die zo’n tafereel op straat tegenkomen en hiervan schrikken, geeft de politie niet thuis. Dat heeft het Operationeel Centrum van de politie Den Haag even op Twitter laten weten. Deze actie is volgens hen gewoon legaal en roepen op om vooral geen contact met de politie te maken.

“#DuinBollestreek #Leiderdorp. In verband met het offerfeest, bestaat de kans dat er vanuit vrachtwagens veel #kadavers worden verkocht. Dit is een legale actie. Schrik er niet van en er hoeft geen contact met de politie gemaakt te worden erover. Bedankt voor uw begrip! ^DV”

Ach ja, de politie is je beste vriend zullen we maar zeggen. En dus sprong PVV’er Lilian Helder op de barricade. Ze plaatste een tweet waarin ze de volgende vraag stelde:

"Begrip? Legaal? Volgens de Wet dieren is een kadaver niet voor menselijke consumptie bestemd en volgens Vo (EG) 853/2004 gelden voor karkassen voorwaarden om van een slachthuis afgevoerd te worden. Is dit weer een gevalletje van “in de geest van de wet handelen" @POL_OCDH?"

Nadat ze geen reactie kreeg op haar tweet, besloot ze maar om haar blonde leider te raadplegen: Geert Wilders. Samen met hem stelde ze wat kamervragen op gericht aan Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid.

"Geen reactie van @POL_OCDH dus even doorgeschoven naar @ferdgrapperhaus Ofwel: kamervragen samen met @geertwilderspvv"

Er zijn vier kamervragen opgesteld, waarvan de derde de spijker op de kop slaat.

“3. Bent u het met de PVV eens dat, zelfs als het legaal zou zijn, het enorm aanstootgevend is en voor kinderen zelfs beangstigend, dat dode dieren op dergelijke wijze worden uitgestald en verkocht? Zo nee, waarom niet?”

En hier heeft ze natuurlijk wel een punt. Het zou voor kinderen best weleens beangstigend kunnen zijn om zo’n dood dier in het openbaar tegen het lijf te lopen. En voor al die zogenaamde dierenvrienden zou dit ook behoorlijk aanstootgevend kunnen zijn. Wat zal Grapperhaus hiervan zeggen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten