PVV’er Lilian Helder clasht met politie; dan maar Kamervragen

PVV’er Lilian Helder clasht met politie; dan maar Kamervragen

Screenshot PowNed / YouTube

Het is Offerfeest en dat betekent feest voor hen die de islam aanhangen. Voor anderen is het een schrikbeeld als ze allerlei dode dieren uit een vrachtwagen zien rollen. Deze dieren moeten ritueel geslacht zijn en worden vanuit een vrachtwagen verkocht.

Voor de mensen die zo’n tafereel op straat tegenkomen en hiervan schrikken, geeft de politie niet thuis. Dat heeft het Operationeel Centrum van de politie Den Haag even op Twitter laten weten. Deze actie is volgens hen gewoon legaal en roepen op om vooral geen contact met de politie te maken.

“#DuinBollestreek #Leiderdorp. In verband met het offerfeest, bestaat de kans dat er vanuit vrachtwagens veel #kadavers worden verkocht. Dit is een legale actie. Schrik er niet van en er hoeft geen contact met de politie gemaakt te worden erover. Bedankt voor uw begrip! ^DV”

Ach ja, de politie is je beste vriend zullen we maar zeggen. En dus sprong PVV’er Lilian Helder op de barricade. Ze plaatste een tweet waarin ze de volgende vraag stelde:

"Begrip? Legaal? Volgens de Wet dieren is een kadaver niet voor menselijke consumptie bestemd en volgens Vo (EG) 853/2004 gelden voor karkassen voorwaarden om van een slachthuis afgevoerd te worden. Is dit weer een gevalletje van “in de geest van de wet handelen" @POL_OCDH?"

Nadat ze geen reactie kreeg op haar tweet, besloot ze maar om haar blonde leider te raadplegen: Geert Wilders. Samen met hem stelde ze wat kamervragen op gericht aan Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid.

"Geen reactie van @POL_OCDH dus even doorgeschoven naar @ferdgrapperhaus Ofwel: kamervragen samen met @geertwilderspvv"

Er zijn vier kamervragen opgesteld, waarvan de derde de spijker op de kop slaat.

“3. Bent u het met de PVV eens dat, zelfs als het legaal zou zijn, het enorm aanstootgevend is en voor kinderen zelfs beangstigend, dat dode dieren op dergelijke wijze worden uitgestald en verkocht? Zo nee, waarom niet?”

En hier heeft ze natuurlijk wel een punt. Het zou voor kinderen best weleens beangstigend kunnen zijn om zo’n dood dier in het openbaar tegen het lijf te lopen. En voor al die zogenaamde dierenvrienden zou dit ook behoorlijk aanstootgevend kunnen zijn. Wat zal Grapperhaus hiervan zeggen?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
PVV Lilian Helder Offerfeest

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer