shutterstock 411994594

Veilig Verkeer Nederland wil dat lachgas oprot uit het verkeer

Geen categorieaug 12 2019, 10:02
De jongens en meisjes van Veilig Verkeer Nederland zijn het zat en gaan het gebruik van lachgas in het verkeer aanpakken. De organisatie heeft besloten om binnen nu en twee weken een campagne op te starten om vooral jongeren ervan te overtuigen, dat ze geen lachgas moeten gebruiken in het verkeer. Lijkt me nogal wiedes!
Dat het gebruik van lachgas in het verkeer toeneemt is natuurlijk wel een kwalijke zaak. De politie meldt dat er in 2016 'tientallen incidenten' te betreuren vielen, waarbij er lachgas in het spel betrokken was. Nu staat die teller op ongeveer 960 incidenten. Dit baart hoofdinspecteur Paul Broer dan ook grote zorgen:

"‘Wij zien mensen gevaarlijke manoeuvres uithalen in het verkeer, doordat zij een ballon aan het vullen zijn of aan de mond zetten’, zegt hoofdinspecteur Paul Broer. ‘Ook al is de werking van lachgas van korte duur, het is direct van invloed op de rijvaardigheid.’"

In het bericht wordt dan ook gewezen naar het feit dat het gevaarlijk is om lachgas te gebruiken in het verkeer en ook het Trimbos Instituut is van de partij.

"Lachgas gebruiken in het verkeer is gevaarlijk, waarschuwt ook het Trimbos Instituut . Zelfs tot uren na het eigenlijke gebruik kan het je gedrag en rijvaardigheid beïnvloeden. Het is strafbaar om anderen in het verkeer in gevaar te brengen. Ook rijden onder invloed is strafbaar."

Hoofdinspecteur Broer voegde er nog eens aan toe om je vooral gewoon bezig te houden met het verkeer. En natuurlijk heeft hij al het gelijk van de wereld aan zijn zijde. Je mag niet eens handmatig bellen in de auto, laat staan een ballonnetje vullen met lachgas en deze ook nog eens tot je nemen. Weg met lachgas in het verkeer, laat die campagne maar beginnen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten