De sjaak! Levenslange gevangenisstraf genoemd voor twee Nederlanders in Hongarije

Geen categorieaug 12 2019, 11:09
Tja, daar ga je dan. Het had een mooie zomer moeten worden. Zon, festival, drankje en veel geld verdienen met het verkopen van drugs. Het overkwam twee Nederlandse jongens op het muziekfestival Sziget in Boedapest. Tja, je had het ook niet kunnen doen!
De Hongaarse media zeggen dat dit 'de grootste drugsvangst ooit' is op Sziget. Onze landgenoten schenen een kilo XTC, 451 flesjes verdovende middelen en 128 gram marihuana in hun bezit gehad te hebben. Deze hadden ze opgeborgen in hun kluisje en in hun tent. Dat is inderdaad een grote vondst, maar hoe hebben deze gasten dit allemaal mee naar binnen kunnen nemen? Ook iets om over na te denken wellicht?!
Drugs is natuurlijk de kat op het spek binden tijdens zo'n festival, want er zijn altijd wel mensen die tijdens zo'n groot festival lekker van de kaart willen zijn, nietwaar? En dus verzamelden zich meerdere geïnteresseerden rondom de tent van de handelaren om wat stuff in te slaan. Uiteindelijk werd het tweetal betrapt door beveiligingsmedewerkers. In het AD valt te lezen dat Hongarije een streng anti-drugsbeleid heeft.

"Op de verkoop van drugs staat al een gevangenisstraf van maximaal acht jaar. Bij grote hoeveelheden of bij drugssmokkel kan ook twintig jaar tot levenslang worden opgelegd."

En dus heeft een openbare aanklager een levenslange gevangenisstraf 'genoemd'. Tja, zie maar eens uit te leggen dat we hier zelfs een discussie hebben over de legalisering van XTC. GroenLinks maar even bellen dan?!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten