Bizar: auto van vakantievierend Nederlands gezin wordt kort en klein geslagen door 'vluchtelingen'

Bizar: auto van vakantievierend Nederlands gezin wordt kort en klein geslagen door 'vluchtelingen'

Lang niet alle vluchtelingen zijn doodsbange mensen die op de vlucht zijn voor geweld om in vrede te leven. Er zitten helaas een hoop mispunten tussen die het geweld niet ontvluchten maar juist met zich meenemen naar Europa.

De familie De Wandel uit Zeeland heeft een vakantie in het Franse Normandië voortijdig moeten afbreken, vanwege grof geweld van zogenaamde vluchtelingen tegen het gezin, hun auto en hun jonge dochtertje. Het gezin was per auto op reis, maar moest ineens stoppen vanwege brandende barricades op de weg. Ze reden nabij de beruchte 'Jungle van Calais', waar immigranten proberen om truckers te belagen om stiekem met hun vrachtwagens naar het Verenigd Koninkrijk te kunnen afreizen.

Maar tegenwoordig hebben de agressieve immigranten het ook gemunt op doodgewone toeristen in personenwagens:

„Ineens doken vier mannen op, met capuchons over hun hoofd en knuppels en grote boomtakken in de hand”, aldus Leo de Wandel. De voorruit ging aan diggelen. „Mijn vrouw heeft de splinters nu nog in het gezicht. Ze moeten er uitgroeien, zegt de huisarts.”

Hun dochters, 9 en 12 jaar oud, stonden doodsangsten uit op de achterbank. Helemaal toen ook daar het glas knapte. Hun moeder raakte nog meer in paniek. „Ze probeerden het portier te openen aan de kant waar mijn jongste dochter zat. Gelukkig mislukte dat.”

Vader Leo heeft er maar één woord voor: een lynchpartij. Hij deed wat hij kon om z'n gezin te beschermen:

„Gas geven. Het was gekkenwerk, een lynchpartij dreigde. De politie loodste ons snel weg.” Het gezin deed aangifte in Calais, maakte rechtsomkeert naar huis in Zeeland. „Daar kom ik dus nooit meer.”

Voor iedereen die dus nog altijd van mening is 'wir schaffen das': tja. Als je mooi in het centrum van Amsterdam woont wellicht wel ja. Maar de gewone mensen in de provincies maken nu aan den lijve mee wat er gebeurt als je niet een klein acceptabel beetje, maar véél te véél vluchtelingen binnenboord haalt en die niet screent bij aankomst. De jungle van Calais, en het verhaal van familie De Wandel, is wat er gebeurt als je teveel mensen van een andere cultuur in een te korte tijd importeert.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties