Bizar! Dikke middelvinger van Buitenhof! Buitenhof weigert rectificatie: 'Wij hebben Baudet juist geparafraseerd!'

Bizar! Dikke middelvinger van Buitenhof! Buitenhof weigert rectificatie: 'Wij hebben Baudet juist geparafraseerd!'

Natalie Righton, lekker aan het framen over Baudet Bron: schermafdruk VPRO Buitenhof

Gisteren wilde Buitenhof in eerste instantie niet reageren op de ontstane ophef. Uiteindelijk kwamen ze laat op de avond met een statement. Dit statement liet zien dat Buitenhof absoluut niet van plan is om de gemaakte fout te rectificeren. Ze draaien eromheen en menen dat ze gelijk hebben. Gelukkig spant Baudet een kort geding aan, kijken of Buitenhof dan nog zo'n grote mond heeft.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Het duurde even maar dan hebben we ook eindelijk een antwoord van Buitenhof, zij zien zoals verwacht geen enkel kwaad in wat ze hebben gedaan. Dat ze de woorden 'ras' en 'cultuur' met elkaar verwisseld hebben zien zij niet als grove blunder.

De woordkeuze bij die vraagstelling is een juiste parafrasering van zowel de uitspraken van Thierry Baudet (die in het publieke debat ook in het licht werden geplaatst van eerdere uitspraken van hem over dit onderwerp) als de wijze waarop deze uitspraken werden opgevat door enkele Tweede Kamerleden en Minister De Jonge.

Volgens mij moet Buitenhof nodig de definitie opzoeken van parafraseren, want dit was gewoon - een intentionele - fout.

Excuses krijgt Baudet dus niet, laten we hopen dat hij daadwerkelijk een kort geding start. Want Buitenhof heeft geblunderd, maar wil niet op de blaren zitten. Beetje kinderachtig dit van Buitenhof, wellicht hadden ze zich beter niet kunnen ontdoen van Jort Kelder.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Buitenhof Baudet framing

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties