Bizar: Giro555 heeft overal ter wereld hulpacties maar laat verwoest Sint-Maarten in de steek

Geen categoriesep 08 2017, 16:19
De inwoners van het Nederlandse eiland hoeven niet op de hulp van Giro555 te rekenen. De samenwerkende hulporganisaties hebben namelijk "geen verzoek om hulp" ontvangen van het eiland, dat volledig in puin ligt door orkaan Irma
Wanneer er in een willekeurig Afrikaans of Aziatisch land een overstroming of aardbeving is, staat Giro555 te popelen om in actie te komen. Dagenlang komen BN'ers voorbij op tv, radio en sociale media met de oproep vooral veel te doneren aan slachtoffers in Nepal of Burkina Faso. Maar nu het Nederlandse eiland Sint-Maarten compleet is verwoest door een brute orkaan, blijft het stil bij Giro555.
Naar eigen zeggen heeft Giro555 "geen hulpverzoek ontvangen" van Sint-Maarten, en komt er daarom geen actie. Dat is eigenaardig: bellen mensen in Azië of Afrika soms zelf Giro555 met een officieel hulpverzoek wanneer er een ramp plaatsvindt? De beelden van het verwoeste Sint-Maarten moeten toch genoeg zijn om in actie te komen? Terwijl Giro555 wél geld ophaalt voor Nepal, Zuidoost-Azië en Ethiopië, blijven de inwoners van Sint-Maarten – Nederlandse burgers! – aangewezen op een totaal onbekend gironummer van het Rode Kruis.
Veel mensen op Sint-Maarten konden vóór orkaan Irma al nauwelijks rondkomen. Nu ligt het eiland in puin en kijkt Sint-Maarten op tegen een wederopbouw die jaren gaat duren. Als er één plek is die een actie van Giro555 verdient, dan is het Sint-Maarten wel. Maar kennelijk vindt Giro555 het belangrijker om hulp te sturen naar verre landen waar geen mens ooit van had gehoord, dan om hulp te bieden aan Nederlandse burgers op het Nederlandse Sint-Maarten.
Mensen die aan Sint-Maarten willen doneren, kunnen dat doen via Giro 5125. Maar een nationale inzamelingsactie, inclusief enthousiaste BN'ers en uren zendtijd op radio en tv, zit er niet in voor het eiland.
Beelden van de verwoestingen op Sint-Maarten zijn hier te zien:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=57&v=5rFY9CV3-gI
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten