Bizar: NOS maakt doodleuk reclame voor film die jihadistenbaas neerzet als 'liefdevolle vader'

Bizar: NOS maakt doodleuk reclame voor film die jihadistenbaas neerzet als 'liefdevolle vader'

Want ook koppensnellende islamisten zijn slechts mensen, moet je maar denken hè.

De NOS heeft zich weer eens van haar beste kant laten zien. Nouja, tenminste: als je een ongelovigenhatende plofbaard bent. Dan zal je likkebaardend dit artikel gelezen hebben, waarin uitgebreid aandacht besteed wordt aan en reclame gemaakt wordt voor de documentairefilm 'Of Fathers and Sons'.

In de film volgt de Syrische documentairemaker Talal Derki, die zelf enkele jaren terug naar Europa 'verhuisde', een jihadistengezin in Syrië. Hij deed dit terwijl hij zelf al vrouw en kinderen in Berlijn heeft: dan moet er toch ergens een steekje los bij je zitten, maar goed. Het gezin is niet zomaar een gezin: de vader des huizes is één van de oprichters van al-Nusra, de Syrische geestverwanten van moordclub al-Qaida. Een echte jihadistische zware jongen met ontelbaar veel doden op zijn geweten dus, maar dat weerhield Talal er niet van om hem in de schijnwerpers te zetten.

Goed, toegegeven: interessant kan dat natuurlijk wel zijn. Maar laat dan ook gewoon de grimmige realiteit zijn van het zijn van een terrorist. Nee, in plaats daarvan wordt meneer neergezet als een "liefdevolle vader", zoals staatsomroep NOS het framet:

We zien een liefdevolle vader die zijn tijd verdeelt tussen zorgen voor zijn gezin en oorlog voeren. Derki laat de oorlog in Syrië zien vanuit het perspectief van een jihadist. Hij ziet het Westen als de vijand en hoopt met geweld het kalifaat te realiseren.

Hoe liefdevol deze man daadwerkelijk is, wordt wel duidelijk als hij over zijn zoon Osama spreekt. De elfjarige jongen is geboren op 11 september, wat nou nét de dag is dat de aanslag op het WTC in New York plaatsvond. En dat was geen toeval, als we de terroristenbaas mogen geloven: op de dag van de aanslagen zelf vroeg hij Allah of die hem wilde zegenen met een kind. Nou, die wens lijkt dus uit te zijn gekomen, en drie keer raden waar zijn naam vandaan komt.

We zien de training van de jongen als kleine jihadist en allerlei andere dingen die een goede vader natuurlijk niet kan doen ontbreken in een goede opvoeding. Eerst vindt Osama dat maar niets, maar uiteindelijk neemt de indoctrinatie hem over en verwordt hij tot een trots strijder, tot grote vreugde van zijn vader. Dat zoonlief waarschijnlijk nooit de volwassenheid zal halen is hem natuurlijk worst: voor elke dode ongelovige offert hij waarschijnlijk met plezier wel tien zonen op.

Dit zijn haatbaarden zijn islamistische schurken: niets meer, niets minder. Hen wegzetten als iets anders is dan ook een verminking van de waarheid van jewelste. Maar dat maakt de NOS natuurlijk niets uit!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties