Bizar! Premier Netanyahu overweegt corona-sensoren bij kinderen

Bizar! Premier Netanyahu overweegt corona-sensoren bij kinderen

Benjamin Netanyahu Bron: Shutterstock: Door Alexandros Michailidis

De Israëlische premier Benjamin Natanyahu lijkt het spoor bijster. Afgelopen weekend kwam Netanyahu met het voorstel om kinderen te laten chippen met een bepaald soort sensors, zodat de overheid de kinderen die na de lockdown weer naar school gaan of buitenspelen extra goed in de gaten kan houden. Cyber-experts vrezen voor enorme lekken, en ontkrachtten dit krankzinnige idee direct.

Een volstrekt krankzinnig idee, meer kunnen we er niet van maken. Netanyahu verbaasde vriend en vijand door doodleuk te filoseren over het inbrengen van chips bij kinderen. Onder de huidige wetgeving zou dit namelijk zo maar kunnen, de chips werken volgens Netanyahu net zoals sensoren bij auto's: kom je te dicht in de buurt van een ander dan gaat er een alarm af.

Als Netanyahu serieus van plan is om dit idee te opperen als maatregel dan is de beste man compleet krankzinnig. Cyberexperts snappen ook niet waarom hij met dit idee komt. Er zitten alleen maar grote veiligheidsrisico's aan verbonden. De data die deze chips uitzenden kunnen makkelijk worden gehackt, en in handen van hackers is deze data veel geld waard.

Het is een krankzinnige gedachte om dit soort technologie daadwerkelijk te overwegen. In wat voor dystopie wil men leven als men dit idee überhaupt al durft te overwegen?

Laten we hopen dat Netanyahu naar de critici luistert en zich realiseert dat dit een waardeloos en gevaarlijk plan is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties