Voetbal clubs blijven aandringen op overheidssteun! PSV-directeur Gerbrands: 'Een jaar zonder publiek spelen kost ons 30 miljoen euro'

Voetbal clubs blijven aandringen op overheidssteun! PSV-directeur Gerbrands: 'Een jaar zonder publiek spelen kost ons 30 miljoen euro'

Het Philips stadion van PSV. Bron: Shutterstock: Door PhotoLondonUK

Het blijft onrustig binnen de voetbalwereld, en ondanks dat velen het maar een 'spelletje' vinden blijft het een feit dat professionele voetbalclubs ook gewoon bedrijven zijn met tig werknemers. De gevolgen van de maatregelen kunnen desastreus zijn voor voetbalclubs. Toon Gerbrands vreest een verlies van 30 miljoen euro van zijn club PSV als ze een jaar zonder publiek moeten voetballen.

Afgelopen weken was de KNVB al het veelbesproken onderwerp binnen de Nederlandse voetbalwereld. Veel clubs vonden de beslissing van de KNVB onbegrijpelijk. Maar inmiddels hebben de voetbalclubs hun peilen gericht op de politiek. Ook de clubs hopen namelijk in aanmerking te komen voor enige vorm van staatssteun.

?ref_src=twsrc%5Etfw

In het ergste geval zal alleen al PSV zo'n 30 miljoen verlies lijden, laat staan wat de totaalsom zal zijn van de gehele Eredivisie. PSV is al begonnen met het verzoek dat haar werknemers loon inleveren zolang de maatregelen duren. Echter zal dit naar schatting maar zo'n 3 miljoen euro schelen. Mocht er inderdaad een heel jaar niet worden gevoetbald met publiek dan blijft er een verlies van 27 miljoen euro staan.

Gisteren schoof Van Gaal aan bij Op1 om ook zijn mening te geven over de naderende crisis voor de voetbalwereld.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Ondertussen moest Van Gaal ook nog zijn mening kwijt over de schandalige keuzes van de KNVB. De oud-Oranje trainer snapt nog steeds beslissing niet om de Bekerfinale niet te laten doorgaan. Er had volgens hem makkelijk gespeeld kunnen worden zonder publiek.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
voetbal Overheidssteun PSV

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties