1024px Koninkrijkszaal van Jehovas Getuigen Hoorn

Bizar!! Universiteit van Utrecht onderzoekt Jehova's: 'Honderden meldingen van seksueel misbruik'

Geen categoriejan 23 2020, 11:00
De Universiteit van Utrecht deed een groot onderzoek naar seksueel misbruik onder Jehova's - de relatie tussen seksueel misbruik en godsdiensten blijft opmerkelijk. Jehova's waren hier niet blij mee en hebben een kort geding gestart bij de rechter. De dagvaarding en onderzoek tonen bizarre dingen aan, de UU lijkt goud in handen te hebben.
Maar liefst 751 respondenten ontving de UU, waarvan driekwart aangaf niet voldoende te zijn geholpen door de Jehova's na seksueel misbruik. De UU constateert dat het hartstikke gevaarlijk is bij Jehova's en vindt het daarom verstandig als de Staat wat meer gaat controleren. De Jehova's spreken schande en eisen vergelding bij de rechter!

,In het rapport van de UU wordt ten onrechte getracht de bewering te rechtvaardigen dat Jehovah’s Getuigen een gesloten gemeenschap zijn en een speciale interventie van de regering vereisen, inclusief toezicht op hun kinderen”

Jehova's zijn vooral woedend dat het seksueel misbruik direct wordt gekoppeld aan hun religie en instituut, dit is volgens hun niet terecht.

,,Geen enkele eerdere studie in Nederland, zeker niet een studie in opdracht van de regering, is gebaseerd op zo’n discriminerende definitie van ‘seksueel misbruik’, waarbij de enige eis was dat het vermeende slachtoffer of de vermeende dader aanhanger is van een bepaald geloof.’’

De UU heeft weer een beerput opengetrokken. Bij de UU gaan ze nu rustig verder met het onderzoek, en alleen maar goed. Zulke misstanden dienen te worden aangekaart. Jehova's kunnen mekkeren wat ze willen of ze kunnen meer transparant zijn en meewerken om het tegendeel te bewijzen. In dit soort kwesties hebben religieuze instanties geen positief verleden, hoe zou dit nu toch komen (sarcasme)?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten