Bizar: Vlaams politicus wil klacht indienen over de Koran bij het Europees Hof

Geen categoriemei 20 2018, 11:00
Dan denken wij hier dat Geert Wilders ver kan gaan als het gaat om de islam en de Koran, maar onze zuiderburen kunnen er ook wat van. Een politicus van het Vlaams Belang, de Vlaamse PVV, wil een formele klacht indienen over de Koran en daar een officiële uitspraak over laten doen met betrekking tot de Europese Rechten van de Mens. Chapeau, we zijn weer een stapje verder in het bekritiseren van de islam als religie en wereldvisie.

Van dermeersch geeft in De Zondag toe dat ze de koran nog niet volledig heeft gelezen. ,,Dat boek is moeilijk geschreven, in oubollig en religieuze verzen. Ik heb de delen gelezen die relevant zijn'', zegt ze. ,,De verzen waarin wordt opgeroepen tot geweld bijvoorbeeld.''Dat terroristen allahu akbar roepen, is omdat de koran oproept om ongelovigen te doden, zo zegt Van dermeersch. Al benadrukt de Vlaams Belanger ook dat ze geen verbod wil van het boek. ,,Ik wil waarschuwen voor de gevaren.'' Het Europees Hof moet het boek 'toetsen met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens'.

PVV'ers kunnen een voorbeeld nemen aan deze vrouw, want ze staat ook op de cover van haar boek met haar hak op de Koran. Daarmee wil ze de vrouwonvriendelijke onderdelen van het boek en de islamitische religie bekritiseren. In elk geval weet ze veel aandacht te genereren, want ook haar nieuwste actie zal niet snel overwaaien.
Hoe zal de rest reageren op haar actie? We zijn wel wat gewend van Vlaams Belang, maar zal Nederland volgen? Vlaams Belang en de PVV zouden sterker samenwerken, dus ik zie het ook wel gebeuren dat Geert Wilders volgende week ook een klacht indient, of Fleur Agema.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten